Де на Козятинщині гулятимуть Івана Купала? (Оновлено)

Де на Козятинщині гулятимуть Івана Купала? (Оновлено)

У ніч з 6 на 7 липня відзначається містичне свято Івана Купала. Існує безліч прикмет і звичаїв, пов'язаних з цим днем. Традиція відзначати Івана Купала налічує кілька століть. Наші предки вірили, що в цю ніч на землю виходять лісовики, відьми і злі духи, а захиститися від них допомагають вода і вогонь.

Обряди і звичаї на Івана Купала

Головний звичай купальської ночі пов'язаний з розпалюванням великого багаття. У давні часи біля купальського багаття збиралося все село. Молодь водила хороводи і танцювала. У центр багаття встановлювали колесо на жердині, яке символізувало сонце.

Через багаття стрибала закохана пара, тримаючись за руки. Якщо стрибок успішний - любов буде дуже міцною. У купальське багаття також кидали сорочку хворої людини, щоб вилікувати її від хвороби. 

Чимало обрядів на Івана Купала пов'язані з водою. У цю дату купалися в річках і озерах, вмивалися росою і ходили босоніж по траві. Також було заведено обливати один одного з відер і ходити в лазню. Такі обряди мають не тільки магічну силу, але і приносять користь організму і зміцнюють імунітет.

Відео дня

Ми зробили підбірку оголошень, які були розміщенні в соціальних мережах і повідомляємо, де на Козятинщині цьогоріч відначатимуть Івана Купала

Свято до дня міста та Івана Купала біля училища. Як то було?
Козятину буде 147. Як святкуватимуть День міста?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up