Свято до дня міста та Івана Купала біля училища. Як то було?

Свято до дня міста та Івана Купала біля училища. Як то було?

В неділю, 4 липня, в Козятині на стадіоні залізничного училища проходило свято до Івана Купала та Дня міста. Для дітей конкурси, розваги, стрибки на батутах, катання з гірок, квадроцикли почалися о 13 00. Концертна програма місцевих виконавців та, приїжджих артистів,стартувала о 17 годині Конкурси та Фаєр шоу веселили серця козятинчан з 17 до ночі.

Розпочалося свято для найменших. Діти з’їжджали з гірок, стрибали на батутах смакували солодкою ватою та чекали черги, щоб потрапити на сидіння залізного коня — квадроцикла. О 17 годині розпочалося свято для дорослих. Наші земляки та гості міста фотографувалися біля фотозони, користувалися послугами виїзної кухні, куштували смаколики від кулінарів-кондитерів залізничного училища. 

Любителі музики розташовувалися чим ближче до сцени. Святкового настрою переважній більшості присутніх надавала казковий персонаж весела лялька та самі козятинчани, які прийшли на стадіон у вишиванках. Скільки людей побували на святі підрахувати не представилось можливим. Одне можна сказати, що ротація людей була постійною. Якщо одні люди з якихось причин залишили місце події, то замість них приходили інші, що в підсумку з кожною годиною люду на стадіоні тільки збільшувалося.

Відео дня

Відкрила концертну святкову програму співачка Тетяна Фабіцька. Після її виступу ведуча свята Вікторія розповіла про історію Козятина і запитала святкуючих чи щось їм говорять імена Мар’ян, Йосип, Калясатій і що ці імена пов’язує з нашим містом. Виявляється це мова йде про одну людину Мар’яна Йосипа, Колясатія Йосиповича Васютинського, який у 1856 році придбав у поміщика Йосипа Фадейовича Рожнятовського козятинські землі і з його ініціативи і клопотання Васютинського Козятину було присвоєно статус містечка. Саме з того часу пішов відлік Дня народження Козятина.

Ведучу на сцені змінив дуєт «Гармонія», а коли солістка «Гармонії» Марія Кулеша залишилася на сцені без напарниці. Від неї прозвучали півдесятка українських народних пісень.

Біля сцени показували свою майстерність танців в акробатиці черлідери Наталії Салинко, а на сцену запросили лауреата багатьох пісенних конкурсів Діану Бондарець.

Забігаючи вперед спів Діани найбільше оцінили святкуючі, які розмістилися в метрах 100–150-ти від сцени. Через сильні підсилювачі звуку найкраще живий звук Діани відчувався саме на відстані від сцени.

Ми слідкували за настроями людей, запитували тих, хто з якоїсь причини покидав свято. В основному покидали стадіон через невідкладні справи вдома. Багато людей просили передати міському голові, щоб провести святкування міста на стадіоні «Локомотив» чи на стадіоні залізничного училища.

Коли настала черга виступу рок-гурту «Материк» козятинчани більш старшого покоління запитали в представника преси, чому не співають на святі козятинські виконавці. «Ми б з задоволенням слухали Марію Кулешу чи Діану Бондарець» — казали вони. Що правда, виступ рок гурту з Калинівки таки сподобався  молоді.

Коли у виступах артистів настала пауза Вікторія запросила до сцени іменинників Дня янгола від Анастасії до Юліана. По скільки переможцю серед іменинників світив приз пляшка шампанського, то іменинники до 18 років під оплески присутніх стали глядачами. Щасливчиком серед 8-и повнолітніх виявився іменинник під № 4. Цей щасливий квиток йому витягнула Даша.

На концерт гурту «Гранж бенд» зібралося чимало люду. Група Валентина Столярчука сподобалась всім без винятку. Вони з невеликими перервами співали майже до смерка. Коли на дворі почалися сутінки, прийшов час запалити вогонь і позитивні емоції козятинчан від студії танцю вогню «Денс Едем». Після виступу вогненних драконів ще раз до святкуючих звернулася ведуча свята Вікторія. Вона подякувала всім присутнім за увагу, за емоції і неймовірний драйв, Подякувала організаторам, що свято вдалося і людям сподобалось та закликала до нових зустрічей. Це дійство для козятинчан організувало громадське об’єднання Ірини Колесник

Танцювали та пускали віночки: у Самгородку влаштували свято Івана Купала
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Альоша Капніст

    Ирина колиснык а ярмолаева ??? Во старательные
  • Людмила Постоюк

    А чому не в день свята ? Тоді атмосфера інша і настрій теж

keyboard_arrow_up