Черемхи «Шуберт» на Грушевського не вмерли

Черемхи «Шуберт» на Грушевського не вмерли
Є надія, що черемхи віргінські зацвітуть
  • У минулому році на вулиці Грушевського працівниками міської ради були висаджені червонолисті дерева черемхи віргінської з мелодійною назвою «Шуберт». Посадили дерева разом з грунтом, що знаходився з рослиною в горщику. Саджанці перезимували і по весні розпустилися, наче росли там не один рік. Тільки в кінці літа дерева залишилися без листя. Що сталося з деревами, розбиралися журналісти «RIA-Козятин».

Ми звернулися до відповідального за озеленення, заступника начальника ЖКГ Олени Шацької. 

– За деревами ми тримаємо постійний контроль як з боку міської ради, так і мешканців будинку Грушевського, 23. У минулому році, коли дерева посадили, стояла ємність з водою і дерева кожен день поливали, – каже Олена Шацька. – У цьому році ми разом з мешканцями будинку у міру необхідності також поливаємо дерева. Але дерева, як все живе в природі, мають здатність хворіти. Коли з’явилися перші ознаки хвороби, ми звернулися до лісопатологів. Вони дерева оглянули та порадили обірвати листя з «Шубертів» і обробити препаратом. Повторну обробку дерев повторити після сходження снігу. Ми за те, щоб дерева вижили і вони своєю красою покращували настрій нашим мешканцям та гостям нашого міста. 

 Не треба бути лісопатологом, щоб відрізнити живе дерево від того, що загинуло й засохло. Черемхи віргінські  на Грушевського живі, що свідчать повні бруньки на деревах.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up