Більшість українців вважають, що під час війни потрібно себе обмежувати. А ви як думаєте?

Більшість українців  вважають, що під час війни потрібно себе обмежувати. А ви як думаєте?

Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування, згідно з результатами якого 36% населення України вважає, що війна — не привід в чомусь себе обмежувати. Однак більшість населення не поділяють такої думки.

Згідно з результатами опитування, 60% опитаних українців вважають, що під час війни потрібно суттєво себе обмежувати в розвагах і покупках, і за два роки війни ці показники практично ніяк не змінились. 

Натомість 36% думають навпаки — що потрібно намагатися жити повноцінним життям під час війни. Таку думку частіше поділяють мешканці Києва та деокупованих територій. А з тим, що необхідно себе обмежувати найбільше погоджуються мешканці західних областей.

Це питання найбільш розділило респондентів за віком та доходами: молодші й забезпечені значно більше хочуть жити повноцінним життям ніж старші та бідніші, серед яких більшість підтримує самообмеження. 

Відео дня

Кожен другий в Україні сьогодні не будує ніяких планів наперед взагалі. За останній рік кількість українців, які планують своє життя на тривалий термін (декілька років), знизилась з 19% до 12%. Ще близько 15% планують життя на півроку-рік, 22% — не більш ніж на кілька місяців. Планують своє життя на більш тривалий термін мешканці Києва, люди молодого та середнього віку, а також заможніші громадяни.

Майже 80% українців почувають себе безпечно у своєму населеному пункті. Найменш безпечно відчувають себе мешканці прифронтових та деокупованих регіонів, а також люди середнього і старшого віку, мешканці міст і менш забезпечені громадяни.

Опитування

Чи потрібно себе обмежувати під час війни?

Читайте також:

Був Козятин — став «озятин»

«Ставок замерзає, а там лебідь. Врятуйте»

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up