А ви вже телефонували матері?

А ви вже телефонували матері?

Чим більше часу ви проводите з мамою, тим довше вона проживе
 

Проводити час з літніми батьками - дуже важливо. До такого висновку прийшли вчені з Університету Каліфорнії (Сан-Франциско). Вони провели відповідне дослідження, в якому взяли участь 1600 дорослих людей, їх середній вік - 71 рік.
Довше інших прожили люди, оточені увагою і любов'ю близьких. Таких виявилося 14%. Одинаки потрапили в окрему групу. Протягом наступних 6 років 23% респондентів, які страждають від самотності, померло.
— Потреба, яку ми проносимо в собі через все життя, дуже проста: ми хочемо мати значення хоч для когось, - говорить автор дослідження Барбара Московіц.
Звичайно, на тривалість життя впливають здоров'я людини та інші фактори. Але усамітнення також вкрай негативно позначається на літніх людях. Чим старше ви стаєте, тим більше потребуєте приємної компанії!
Однак діти все менше часу приділяють батькам. У них своя сім'я, робота, проблеми, турботи і обов'язки.

При цьому батькам не обов'язково бачити своїх дітей кожен день. Їм важливо бути в курсі їх новин, всього, що відбувається у їхньому житті. Увага і турбота дає їм відчуття захищеності. Батькам важливо знати, що вони як і раніше потрібні своїм дітям. Візьміть телефон і зателефонуйте їм, щоб розповісти, як пройшов ваш день. Дізнайтеся, як провели день вони.
Підтримувати зв'язок з батьками важливо не тільки для них, але і для нас: нам потрібна їхня мудрість, поради, історії.

Відео дня

Для батьків ми назавжди залишаємося дитиною, навіть якщо нам під 40-50 років. Вони ніколи не перестануть хвилюватися за нас

75% батьків вказують, що в міру дорослішання дитини стосунки між родичами тільки поліпшуються. З підлітком знайти спільну мову набагато складніше.
Мати живих батьків — великий подарунок. Зазвичай його цінність ми розуміємо, коли назавжди втрачаємо найближчих людей. Отож, не втрачаймо часу. Спілкуйтеся з батьками якомога частіше - ніхто і ніколи не буде любити нас так, як батьки. Як часто ви спілкуєтеся з батьками? Ви робите це з власної ініціативи?

Напишіть вам свої історії і ми їх опублікуємо


Сила материнської любові здатна поставити на ноги!

Прочитайте історію чоловіка, який пробув у комі 12 років. Мама дні й ночі безперервно сиділа з ним і він прокинувся! Така сила материнської любові!
Чоловік потрапив в аварію в 2006 році у віці 36 років. Його повністю паралізувало, він впав у кому. 63-річна вдова Вей Мін'ін витратила на лікування сина всі свої заощадження. Жінка не відходила від ліжка хворого, дбала про нього вдень і вночі.
Коли гроші закінчилися, вона взяла в борг 120 тисяч юанів (близько $17000). У якийсь момент у Вей взагалі не було ні гроша, всі гроші йшли на погашення кредиту. Одного разу вона цілий місяць голодувала.

— Мій рот і мова пересохли. Я пила тільки воду, — розповіла китаянка.
За ці тижні вона схудла на 20 кілограмів і зараз важить всього 30! День для Вей починається о 5 ранку, вона вмиває і купає сина, годує його, виносить за ним сечоприймач, робить йому масаж і перекладає, щоб не утворювалося пролежнів. Але при цьому хоробра жінка ніколи не скаржилася на свою тяжку долю.
Нещодавно відбулося справжнє диво — син вперше відкрив очі, на його вустах грала посмішка. Жінка дуже зраділа тому, що її син вийшов з коми. Він все розуміє, хоч і не може рухатися і розмовляти.

— Я сподіваюся, коли-небудь він повністю одужає. Я так мрію, що колись він зможе знову назвати мене "мамою", — каже Вей.
Вчинок матері - справжній подвиг! Він заслуговує на повагу.




 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up