«А далі четверта платіжка і так далі…»

«А далі четверта платіжка і так далі…»
Фото ілюстративне
  • Два тижні тому ми розповідали, що вже стали відомі приблизні розрахунки плати за технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж для деяких багатоповерхівок у Козятині.
  • Люди такою новиною шоковані, адже деяким будинкам цю плату порахували в 9 гривень, а є ті, кому можливо доведеться платити майже тисячу.
  • Що про це кажуть козятинчани — публікуємо коментарі

Новина про приблизні тарифи третьої платіжки за блакитне паливо наробила справжнього галасу і стала однією з найбільш обговорюваних тем минулого тижня. У Вінницькій філії «Газмереж» цього року планують провести технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у 2 054 будинках області, 116 у цьому списку — у Козятині. Показали приблизні розрахунки вартості такої послуги для багатоповерхівок. Відповідно до таблиці, є будинки, яким це обійдеться в 9-25 гривень з квартири, а є й такі, кому, можливо, доведеться платити по 600-700 гривень з квартири.

У Вінницькій філії «Газмережі» пояснили, що тарифи для усіх будинків різні, тому що залежать, цитуємо «від стану мереж, від протяжності мереж і того обсягу робіт, який потрібно буде зробити».

Ми опублікували цю новину у газеті та на нашому сайті koziatyn.info. Читачі почали її жваво обговорювати — залишили 21 коментар. Публікуємо деякі з них.

Відео дня

«Як можуть, так і знущаються. А люди мовчать. То буде ще й четверта платіжка уже за повітря», — прокоментувала Ірина Рябцун.

«Техобслуговування… Нехай куплять фарбу білу, жовту за свій кошт, пофарбують у хаті газові труби, на дворі щіткою по металу прочистять іржу, пофарбують жовтою фарбою, і тоді раз у рік може і заплатимо. Оце техобслуговування», — вважає Зіна Гурковська.

«Можливо, шановні «Газмережі», ви розкажете, коли були передані вам газові мережі, де рішення місцевої громади, на якій сесії депутати місцевих селищних рад прийняли рішення про передачу вам газових мереж. Ви напевно забули, що все майно належить  громаді і напевно публічних громадських слухань не проводилось, регулярні публічні звіти сільського чи міського голови не виносились. Ви, «Газмережі» забули, що є таке «Місцеве Самоврядування-ОТГ». А чи сплачують за землю громаді «Газмережі» за користування будівель, землі, по якій проходять газові мережі? Вкажіть, скільки ви сплатили до місцевого бюджету?» — написав Михайло Дусанюк.

«А далі четверта платіжка, і так далі… Жах. Що, ще видумають?!» — пише Оля Одинська.

«Газконтора ніяких робіт не проводить. Люди все роблять самотужки. Здирають з народу останні копійки. Газ проводили люди в будинки індивідуально ще в роки, коли був мером Гвелесіані. І всі роботи були за рахунок мешканців. Чи то документи переробляли, чи техпаспорти, все також купували за свої кошти. І що тоді доклала газконтора? А тепер проводять ще здирництво з людей» написав користувач з іменем Удача завжди.

«Проводили газ до будинків самі, за постачання плати, тепер ще в будинку теж плати. Ви зробіть якість газу належну, а то лічильник крутить, а тепла нуль», — висловила свою думку Ольга Кондратюк.

«Це жах! Скоро за повітря будемо платити, — пише Ольга Тимощук.

«Коли вже придумають платити за повітря, сніг, дощ? Здається, до цього йде», — вважає Сергій Гордієнко.

 

Читайте також:

Знижка на комуналку для багатодітних сімей. Як подати заявку

«Ходили і «збивали» по 300 гривень»

Третя платіжка за газ: скільки будемо платити

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Pes Mayonez

    дякую найвеличнішому за кінець епохи бідності!
    нарешті дочекалися,здєлалі їх(себе) вмєстє!
    зато не барига!
  • Оля Дитрых

    І п'ята скоро буде
  • Олександир

    Пі...... .
  • Дмитро Анатолійович Поліщук

    За дощ, за грозу, ....малчать!!!

keyboard_arrow_up