Вже перевірили всі навчальні заклади нашого району. Чи готові?

Вже перевірили всі навчальні заклади нашого району. Чи готові?
Фото зі сторінки Козятинської міської ради
  • Скоро 1 вересня. До початку нового навчального року залишився тиждень. Комісії по перевірці готовності шкіл та укриттів продовжують свою роботу.
  • Наголошують, навіть якщо висновки задовільні і укриття приведені до ладу, остаточного рішення щодо форми навчання для дітей ще не має. ЇЇ обиратимуть батьки.
  • Де вже все проінспектували та в якій школі батьки виступили «за» очну освіту  — розповідаємо у матеріалі

На минулому тижні, після численних перевірок навчальних закладів наших територіальних громад та району в цілому, заступник начальника Хмільницької районної військової адміністрації Олександр Пузир підвів підсумки. За його словами, всі заклади освіти, які оголошували до запуску нового навчального сезону, готові.

— Абсолютно всі заклади різні, різні і укриття, і по формі і по наповненості. Але в цілому загальні вимоги, які виставляє ДСНС виконуються. Думаю, що початок сезону відбудеться, — підсумував у своєму відеозверненні Олександр Пузир.

Відео дня

Тепер трохи детальніше розповімо про школи бувшого Козятинського району. На минулому тижні у Козятинській громаді відбулася перевірка по готовності закладів освіти. На даний час перевірили всі 22 навчальних заклади козятинської громади: Кордишівську, Флоранівську, Пиковецьку, Сестринівську та Махаринецьку гімназії, ліцеї № 1, № 2, № 3, № 4, № 5, №7; ЗДО № 1, 2, 3, 5 та ДЮСШ, гімназії № 6, № 9, ЗДО №4, №6, Центр дитячо-юнацької творчості та «Інклюзивно-ресурсний центр». Комісія надала перелік недоліків, які вони мають усунути до початку навчального року.

— Ситуація в кожній школі чи садку різна. Десь ремонтні роботи у сховищах вже на фінальній стадії, десь – ще активно тривають. До початку навчального року всі сховища мають бути в хорошому стані – саме таке завдання зараз стоїть перед нами, — повідомляла на своїй сторінці у фейсбуку  Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва.

Також зауважила, ліцей №1 (перша школа) та №2 ( друга школа) не мають власних укриттів, тому заключають угоди із організаціями для користування їх укриттями. Для ліцею №1 розглядають приміщення укриття по вулиці Винниченка, а ліцей №2 буде користуватись приміщенням укриття ЦРЛ.

— Навчальні заклади розпочнуть роботу за графіком – з 1 вересня. Але рішення стосовно форми навчання буде прийматись у співпраці батьків та педагогічного колективу. Попередньо планується очна та дистанційна форма, та найбільш вірогідним є варіант змішаного навчання. Очне навчання зможе розпочатись лише за 100% готовності укриттів, — підсумувала очільниця громади

Також заклади планують навчання у декілька змін. Це залежить від кількості дітей, що будуть відвідувати його. Кожна школа буде це вирішувати самостійно.

У міській раді додають — усіх батьків запросять до шкільного укриття, щоб вони реально оцінили, чи дозволять вони своїй дитині там перебувати.

До прикладу,  ліцей №2 днями вже проінспектували батьки першокласників, які були запрошені на зустріч із учителями. Як пише адміністрація закладу, батьки прийняли одноголосне рішення, що діти здобуватимуть освіту в очному форматі.

Про те, що оновлений освітній заклад із нетерпінням чекає початку нового навчального року, йдеться на сторінці у фейсбуці Комунальний заклад «Ліцей 2 Козятинської міської ради Вінницької обл». 

Там додають — у 2022-2023 навчальних роках на усіх учасників освітнього процесу чекає чимало змін

— По-перше, змінилася назва і відтепер ми — комунальний заклад «Ліцей №2 Козятинської міської ради Вінницької області». По-друге, раді повідомити, що нарешті маємо сучасну внутрішню вбиральню, яка розташована у будівлі центрального корпусу. По-третє, усі учні початкової школи продовжать здобувати освіту у центральному корпусі, де для них обладнано просторі, світлі класні кімнати та повністю оновлено другий поверх. У цьому ж приміщенні буде розміщено й обідню залу, тож нашим маленьким учням не доведеться зайвий раз виходити на вулицю в осінньо-зимовий період, — йдеться у повідомленні

Є інформація і про школи Самгородоцької громади. Днями директор Департаменту гуманітарної політики Вінницької облдержадміністрації Олександр Мельник та начальник відділу дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Анатолій Калетнік оглянули наявні укриття та провели бесіди з директорами закладів освіти, а також представниками профільних відділів місцевих рад у громадах Вінницького та Хмільницького районів. Під перевірку потрапила і Самгородоцька громада. За повідомленням департаменту гуманітарної політики Вінницької ОДА, у  всіх 8 школах готові укриття, які забезпечують стовідсоткове розміщення всіх учасників освітнього процесу. До прикладу у Погребищенській громаді процес облаштування укриттів триває. Поки що з 20 шкіл акти готовності мають 3, в яких розміщено протирадіаційні укриття.

— Наразі у громадах тривають опитування щодо форми навчання. Адміністрація школи проводить батьківські збори та ознайомлює батьків із наявними укриттями, розповідають, яким чином відбуватиметься освітній процес, — йдеться у повідомленні.

До слова, Міністерство освіти і науки рекомендує 5 різних форм навчання для дітей, які перебувають на істотно віддалених від бойових дій територіях.

Зазначимо, на нашому сайті ми неодноразово робили опитування серед батьків. Питали, яку форму навчання обирають вони для своїх дітей. Найбільша кількість голосів серед дистанційного та змішаного. Є прихильники і очної освіти, тобто за шкільними партами

Читайте також:

Збираємо дитину до школи. У скільки це обійдеться?

Медогляд перед навчальним роком. Розповіли про довідки, які треба надати медпрацівнику школи

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up