У Зозулинецькій гімназії відбулася чергова акція у рамках програми ООН

У Зозулинецькій гімназії відбулася чергова акція у рамках програми ООН
  • Цього разу в ековолонтерів було одразу декілька приводів для зустрічі з учнями.
  • Головною метою зустрічі була  демонстрація фільму «Моніторинг кліматичних змін: Світ на межі катастрофи.»

В передмові волонтери відзначили,  що основна проблема сучасного суспільства — це не відсутність бажання робити щось для спасіння природи, а абсолютне неусвідомлення наявності проблеми, її масштабів, актуальності і ступенів небезпеки для кожного, пов’язане з недостатньою поінформованістю. Саме тому волонтери, окрім практичної діяльності (висадки дерев, закладення розплідників, вирішення проблем звалищ і тд.)  ведуть постійний моніторинг всесвітньої ситуації в співпраці з тисячами колегами-волотнерами зі всього світу, та доносять  інформацію для широкого загалу. В планах випуск періодичного інформаційного дайджесту. На своїй студії Микола Черневич займається зйомкою, монтажем, перекладом та озвучуванням фільмів екологічної спрямованості, які поширюються у відкритому доступі для україномовної аудиторії.  Одним із результатів цієї роботи став вищезгаданий фільм, доступний для широкого загалу:

Учні Зозулинецької гімназії — вже не новачки в екологічній діяльності програми ООН: вони з радістю та охоче займалися  озелененням і благоустроєм території рідного села, та з нетерпінням очікують весни для продовження польової діяльності у рамках програми. А поки ековолонтери будуть допомагати їм підвищувати свою екологічну грамотність. На зустрічі учням були вручені офіційні особові посвідчення учасників програми ООН «Десятиліття відновлення екосистем».

Відео дня

Крім того, був ще один урочистий привід для зустрічі: сквер біля Будинку Культури, який учні з волонтерами посадили в минулому місяці, отримав свою назву. Табличка була передана школі для подальшого її встановлення на Будинок Культури.

На завершення учні знялися в епізоді фільму «Тільки одна Земля», який вже можна подивитися:

 

Читайте також:

Що входить у «пакунок малюка» 2023 та як його отримати

Йшли на весілля і кидали гроші в скриньку: молодята з Вівсяників передали волонтерам 12 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up