Освітяни Козятинської громади приймали вітання

Освітяни Козятинської громади приймали вітання
  • Цієї неділі, 6 жовтня буде День працівника освіти.

  • Напередодні свята для освітян влаштували концерт та церемонію нагородження.

  • Із днем вчителя вітали Олена Пантєлєєва, танцювальна студія «FLD Dance School», юні козятинчани і не тільки

Середа, 2 жовтня. Зал будинку культури оповив аромат троянд. Освітяни роблять світлини біля фотозони, облаштованої у вестибюлі, і займають свої місця в глядацькій залі. Сьогодні для них важливий день — вони відзначатимуть своє професійне свято.

На сцену виходять юні козятинчани. Хлопчики з дівчатками співають пісню про вчителів, яку написали на мелодію Beyonce «Single ladies». А тоді до глядачів виходить ведуча Тетяна Фабіцька.

Відео дня

— Осінні дні все менше радують теплим сонечком, але приносять нам свято науки, — каже ведуча. — Свято тих, хто запалює в серцях дітей бажання пізнавати світ, хто віддає свої знання, любов свого серця, чистоту своєї душі. У такий важкий для України час не у кожній школі, не в кожному місті мають можливість привітати своїх вчителів. За час повномасштабного російського вторгнення в Україну система освіти зазнала катастрофічних втрат. Тисячі шкіл або зруйновані, або пошкоджені, тисячі вчителів опинилися на окупованих територіях або залишили межі України, а частина вчителів пішли не на урок, а на фронт. Вони наші Герої і часто вже ті Герої, які ніколи не повернуться до праці на педагогічній ниві.

Глядачі підвелися і хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто загинув на війні. Зазвучав Гімн. Опісля заграли акорди «Коли закінчиться війна» Ольги Полякової. Пісню надзвичайно душевно виконала Тетяна Фабіцька. До слова запросили міського голову Тетяну Єрмолаєву.

— Освітяни, в першу чергу вам безмежна вдячність за те, що всі наші діти мають змогу сидіти за партами, — сказала очільниця громади. — Я вам безмежно вдячна, що ви кожен день своєю працею, часто тією, яка вам не відповідає, хтось із кельмою, хтось із плиткою, але змінюєте простір довкола себе.

Міський голова подякувала військовим, Ользі Линник, дружині загиблого Героя, яка подарувала майданчик для садочка №1, молодим педагогам та вчителям, які мають за плечима чималий досвід, директорам закладів, працівникам дитячих садочків, позашкілля, спортивної школи, приватним спортивним клубам.

Нагородили переможців міської педагогічної премії: виховательку дитячого садочка №5 Тетяна Косаковську, практичного психолога ліцею №1 Оксану Гулькову та вчителя  географії опорного комунального закладу ліцей Богдана Пічкура.

— Кожен освітній заклад нашої громади унікальний та неповторний, — сказала ведуча заходу Тетяна Фабіцька. — Кожен має свої родзинки та особливості, але всі разом складають одну велику родину, одну велику сім’ю, сім’ю Козятинщини.

Увімкнули ролик про заклади освіти Козятинської громади. На кадрах не лише освітяни, а й діти. Відео показало будні дитячих садочків, шкіл, Центру дитячої та юнацької творчості, спортивної школи: як школярі та вихованці дитсадків проводять час у сховищах під час повітряних тривог, за партами на уроках, плетуть маскувальні сітки.

Після перегляду відео до слова запросили Інну Мадей, начальницю Управління освіти та спорту Козятинської міської ради.

— У східній філософії є таке розуміння, що учитель — це рівень Бога, — сказала Мадей. — Дуже хочеться сподіватися, що ця філософія прийде і до нас в Україну. Ми повинні поважати одне одного, об’єднуватися, тому що освіта понад усе.

Грамотами нагородили педагогів, які мають стаж роботи більше сорока років, працівників бібліотек, Центру дитячої та юнацької творчості, Інклюзивно-ресурсного центру, Сервісного центру закладів освіти, Дитячо-юнацької спортивної школи, а також працівників ліцеїв, гімназій та дитячих садочків Козятинської громади.

Впродовж церемонії нагородження тривав концерт. Наймолодші вихованці студії «FLD Dance School» запалили публіку своєю Лемурською вечіркою під відомий саундтрек до мільтфільму «Мадагаскар» (тренер-постановник Андрій Площенко, педагог-репетитор Сіанна Ветрова). Людмила Олевич зіграла на скрипці і заспівала «Два кольори». Глядачі у залі підспівували. Яна Курнікова та Нікіта Хрищенюк затанцювали романтичний вальс під пісню «Хочеш» гурту «Без обмежень» (керівник Надія Бортюк). Вероніка Шевчук та Лілія Гайдучок вразили піснею «Вірте, люди, у дива». Родзинкою концертної програми став виступ заслуженої артистки естрадного мистецтва України, учителя ліцею №1 Олени Пантєлєєвої. Вона виконала «Осінній день» — пісню, написану на вірші Ліни Костенко, та композицію «Із отчої криниці я нап’юсь водиці» Мар’яна Гаденко.

По завершенню концерту нагородили начальника управління освіти та спорту Інну Мадей.

— Нехай ця важка педагогічна нива ніколи не засихає, нехай завжди все буде добре, — сказала Інна Мадей наостанок.

 

Читайте також:

Творчі, сучасні, креативні — вчителі Козятинського опорного ліцею 20+

Вчитель іноземної, педагог-організатор та асистент: наші молоді освітяни 20+

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Людмила

    Серед нагороджених і моя донечка  психолог Гулькова Оксана.Пишаюсь такою донечкою-розумницею

keyboard_arrow_up