Осінніх канікул не буде. Поки є світло і тепло — вирішили повчитись

Осінніх канікул не буде. Поки є світло і тепло — вирішили повчитись
  • З наступного тижня у закладах освіти Козятинської громади мали розпочатися осінні канікули, з 23 по 29 жовтня. Але сьогодні, 18 жовтня стало відомо, що їх відмінили.
  • Точніше перенесли на зиму. Тому зимові канікули будуть довші на тиждень, а осінніх — не буде.
  • Чому вирішили так зробити? Запитали в Управлінні освіти.

— У зв'язку з тим, що існує виникнення блекауту, враховуючи гарні погодні умови, вирішили не йти на осінні канікули, а перенести їх на зиму — розповідає начальник Управління освіти та спорту Інна Мадей. — Фактично на всіх нарадах нам наголошують на тому, що загроза енергетичній системі України нікуди не поділася. Попереджають про досить тривалі відключення електроенергії. Дай Бог щоб цього не було, але слід враховувати — якщо немає електроенергії, то не має і опалення. І ті генератори які є, якщо довгий час не буде опалення, вони не зможуть забезпечити повноцінне функціонування закладів освіти. Тож поки тепла погода, поки є світло вирішили повчитися, а далі буде видно. Крім цього, якщо не буде світла, то ми не зможемо забезпечити і повноцінного дистанційного навчання в тому числі.

Разом з тим Інна Мадей зауважила, що з 17 жовтня у Козятинській громаді стартував опалювальний сезон. Всі заклади освіти підключили до тепла. Десь тепло дали вранці, десь  — після обіду, але воно є у всіх.

— Зрозуміло, що і діти розраховували на осінні канікули, і можливо батьки, але поки є світло — вирішили перестрахуватися. Це колективне рішення. Просимо вибачення за тимчасові незручності, — сказала Інна Мадей.

Відео дня

Опитування

Як Ви ставитесь до того, що осінні канікули відмінили, а зимові будуть довшими?

Читайте також:

В Козятинській громаді розпочинається опалювальний сезон

У садочках діти не відчули похолодання

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Читач74

    Інна Володимирівна🍁💜нарешті відділ освіти очолює людина,яка здатна прийняти рішення,яке не всім буде до вподоби,але що не зробиш задля результату..взимку ще дякуватимуть вам,ці товариші-критикуючі)не один рік спостерігаю за вами,радіючи вашим злетам та співпереживаючи падінням..пташко,літайте високо,куди їм всім до вас👑🌸

    Татьяна Гома reply Читач74

    А нічого що влітку на місяць навчання продлили? Тоді що не хватить часу довчитись
  • Зоя Кушнір

    Чьо хачу, то варачу.
    Анархія - мать порядка.
    Якщо зараз холодно в класах і заставили навчатись, то на який холод розраховують зимою, якщо канікули продовжують на тиждень???
  • Наталия Токовая

    Їм аби собі кишені набити, а на дітей їм наплювати.
  • Varvara UA

    Майже всі школи не опалюються, в класах- холодно. Діти після першої чверті навчального року втомлені. Як вони будуть навчатися до зимових канікул без відпочинку? Напевно не даремно ті канікули були встановлені що кожної чверті? Чому наша влада завжди думає лише про власні зручності?

keyboard_arrow_up