У садочках діти не відчули похолодання

У садочках діти не відчули похолодання
  • Офіційно опалювальний сезон у навчальних закладах нашого міста ще не розпочався.
  • Але вже значно похолодало, і ми вирішили дізнатися, чи не мерзнуть малюки у дитячих садочках.
  •  У день першого приморозку, що припав на 10-те жовтня, ми відвідали дитсадки «Журавонька», «Лелека» та «Малятко».

 У садочку №2 нас чекав приємний сюрприз: у всіх приміщеннях майже по-літньому тепло. Невже запустили котельню?

— Ні, ми не топили. У нашому дошкільному навчальному закладі «Журавонька» тепло зберігається завдяки енергозберігаючій технології, — відповіла директор закладу Людмила Куликівська.  

У садочку №1 «Лелека» власної котельні немає. Але поки що ще не холодно. Директор садочка Катерина Ласкіна пояснює, що влітку замінили всі двері, через які виходило тепло. 

Відео дня

— У минулому році в садочку було холодно, тому що із запізненням котельню запустили. Потім було тепло. Котли в котельні замінені, сподіваємося, що в цьому році вона запуститься вчасно, — каже вона.

І ми сподіваємося, що дітки садочка «Лелека» будуть з теплом. А поки що тут у працівників своя технологія збереження тепла. Вони навчилися швидко і беззвучно закривати двері за собою і нагадують про це всім.

У садочку «Малятко» ми були не раз і жодного разу там не було прохолодно. Не став винятком і цей наш візит. 

— Ми нашим дітка вже затопили. Маємо свою котельню, маємо й паливо. В групах дітей підтримуємо оптимальний мікроклімат, — каже директор закладу дошкільної освіти Валентина Сушко.

Коли ми були на вулиці Героїв Майдану, зустріли знайомого. Каже, що батька у лікарню треба покласти, а в котельні, яка опалює лікарню, замінюють труби. Одним словом, йде ремонт, який не скоро завершиться, бідкався пан Ігор.

Дорогою заїхали до згаданої чоловіком котельні. Від її працівників стало відомо, що ремонт у котельні немає ніякого стосунку до самого опалення. Котельня готова до запуску. До працівників котельні питань у нас немає. Насторожує тільки те, що за кілька днів стартує опалювальний сезон, а біля котелень, які опалюють ЦРЛ, ліцей №2, опорний ліцей і садочок «Лелека» поки немає жодного поліна.

У дошкільних навчальних закладах «Сонечко», «Горобинка» та «Теремок» ми не були. У садочках №3, 5 та №6, як правило, тепло. 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up