НМТ, медалісти і вчителі: результати шкіл Козятина

НМТ, медалісти і вчителі: результати шкіл Козятина
За результатами тестування на першому місці ліцей №1. А от найбільше медалістів було в ліцей №2
  • Два наші навчальні заклади увійшли в 50-ку кращих в області за результатами цьогорічного національного мультипредметного тесту.
  • Втім це не єдиний критерій, за яким можна оцінити ліцеї.
  • Ми порівняли наші школи за результатами НМТ, співвідношенням медалістів до кількості випускників та вчителів вищої категорії до педагогів

Минулого тижня на сайті osvita.ua оприлюднили рейтинг шкіл Вінницької області за результатами НМТ. У цьому списку 299 навчальних закладів, серед яких не лише загальнооствітні школи та ліцеї, а й училища. У трійці лідерів — дві школи нашого району, але, на жаль, не козятинські. Це — ліцей №3 Калинівської міської ради та ліцей №1 міста Хмільника. Додамо, що Калинівський ліцей також потрапив до всеукраїнського рейтингу за результатами тестування з української мови і посів там 155 місце.

Натомість дві козятинські школи в обласному рейтингу потрапили до першої 50-ки. Це ліцей №1 та ліцей №5. Тут результати НМТ серед усіх міських шкіл найкращі. Але ми для оцінювання закладів врахували не лише ці критерії, а й золотих та срібних медалістів у співвідношенні до загальної кількості випускників та співвідношення вчителів вищої категорії до педагогічного складу загалом. Ці відомості нам надали в Управлінні освіти та спорту.

Найнижче співвідношення вчителів вищої категорії до загального педагогічного складу мав ліцей №7 (колишня школа-гімназія-дитячий садок імені Підгорбунського) — 41%. Торік цей навчальний заклад закінчили 30 учнів, чотирьох із них нагородили медалями. Втім НМТ складали не всі — пройти тестування забажали 25 випускників. Середній бал національного мультипредметного тесту серед випускників цієї школи становить 142,4. За результатами тестування ліцей №7 на третій сходинці серед закладів освіти міста.

Відео дня

А ось перше місце за результатами тестування за ліцеєм №1. Середній бал НМТ тут становить 147,9. Навчальний заклад у 2023 році випустив 39 учнів. Чотирьох із них нагородили срібними та золотими медалями. Щодо педагогічного складу, то 34 викладачі мають вищу категорію. Це — 58% від загальної кількості вчителів, які працюють у ліцеї.

Найбільше медалістів минулого навчального року було у ліцеї №2 — цілих вісім. Всього зі школи випустилося 43 учні. Майже всі проходили тестування. Середній бал НМТ серед учнів склав 142. Більше половини викладачів у цьому навчальному закладі мають вищу категорію.

Найбільше вчителів вищої категорії в опорному ліцеї — 47. Минулого року навчальний заклад випустив 58 учнів. Серед них семеро — золоті медалісти. Але складати НМТ забажали не всі випускники. Середній бал тестування серед учнів цієї школи склав 141,2. Це один із найнижчих показників серед навчальних закладів міста.

Натомість у ліцеї №3 майже всі одинадцятикласники пішли на НМТ — всього зі школи випустилося 19 учнів, із них 18 проходили тестування. Але середній бал за їхніми результатами серед шкіл міста найнижчий — 134,3. Додамо також, що чотирьох випускників нагородили медалями. Що стосується педагогічного складу, то 16 вчителів із 26 мають вищу категорію.

Найвище співвідношення вчителів вищої категорії до загального складу викладачів за ліцеєм №5. Там цей показник становить 75%. За результатами НМТ навчальний заклад на другому місці серед шкіл Козятина — середній бал тут становить 146,7. Минулого навчального року у ліцеї було троє медалістів, всього навчальний заклад закінчили 40 учнів.

Назва навчального закладу Всього вчителів Вчителів вищої категорії Всього випускників Медалістів Середній бал НМТ
Опорний ліцей 73 47 (64%) 58 7 (12%) 141,2
Ліцей №1 58 34 (58%) 39 4 (10%) 147,9
Ліцей №2 38 21 (55%) 43 8 (18%) 142
Ліцей №3 26 16 (61%) 19 4 (21%) 134,3
Ліцей №5 33 25 (75%) 40 3 (7,5%) 146,7
Ліцей №7 41 17 (41%) 30 4 (13%) 142,4

 

 

Читайте також:

Коли відновлять харчування в школах?

Коли у першому ліцеї запрацює жіноча вбиральня?

Оприлюднили рейтинг шкіл Вінницької області. На яких місцях заклади Козятина?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ната Лия

    Наступного року зробіть ще статистичне дослідження скільки учасників НМТ займалися із репетиторами із обраних предметів))). Ще одне зауваження - категорія вчителя не є запорукою якісного викладання предмета.
  • Vitaliy Kovalchuk

    Опорний ліцей м.Козятина ганебно дав результати одні з найгірших по місту при найбільшій кількості випускників. Тобто репрезентативна вибірка для оцінки якості навчання більш ніж красномовна.

    Є про що задуматись? Нащо його зробили опорним?



    Ліцей №2 "зробив" медалістами 8, але середній бал з НМТ лиш трохи кращий за результат опорного ліцею.



    Учителям ліцеїв №1 та №5 - моя повага.

    Відсоток медалістів менший, але середній бал кращий.

    Варто опорним ліцеєм зробити інший ліцей?
  • Otto Halepa

    після цих ганебних 50 місць та нижче всі ці пєдагогі від бога включно із всіма цими відділами освіти мали б звільнитись і займатись чимось не складнішим ніж перебирання картоплі, але ні, всім норм, є ще куди падати

keyboard_arrow_up