«Розважалки не буде, але ряд заходів ми проведемо»

«Розважалки не буде, але ряд заходів ми проведемо»
Минулого року на День міста влаштували благодійну лотерею. Фото з архівів газети
  • Липень вже не за горами, а це означає, що зовсім скоро буде День міста.

  • Цьогоріч Козятину виповниться 150 років.

  • Як планують відзначати цю важливу дату — з’ясовували наші журналісти

Липень — важливий для Козятина місяць, адже саме в липні наше місто офіційно з’явилося на мапі світу. Козятин заснували 7 липня 1874 року. Традиція відзначати День міста з’явилася не одне десятиліття тому і Козятин завше влаштовував насичену програму заходів, які тривали щонайменше тиждень. Так було раніше. Спершу пандемія коронавірусу, а потім повномасштабне вторгнення росії внесло свої корективи, тож підхід до відзначення Дня міста та сама суть свята кардинально змінилися.

Торік заходи з нагоди Дня народження Козятина розтягнулися у часі на два тижні. Усю програму планували провести впродовж двох днів — п’ятниці та суботи. Втім суботні заходи довелося переносити на наступні вихідні у зв’язку з оголошенням Дня жалоби — Козятинська громада тоді проводила в останню путь Олексія Стадника, Героя, який загинув на війні.

Минулого року Козятину виповнилося 149. Із цієї нагоди в рамках відзначення Дня міста для дітей влаштували благодійний ярмарок та чотиригодинний квест, під час якого хлопчики з дівчатками відвідали п’ять локацій, змагались з іншими командами та вигравали призи. Організували і спортивні змагання. Юні козятинчани проходили шаховий турнір, а також грали у футбол та пляжний волейбол.

Відео дня

Для художників з Козятина, Києва, Черкас, Вінниці та Жмеринки торік організували пленер «Подільська лаванда». А також для усіх козятинчан та гостей міста влаштували мотопробіг, благодійну лотерею з крутими подарунками та концерт козятинського гурту «Draft».

Цього року у Козятина ювілей — нам виповниться 150 років. Чи готують програму до Дня міста — ми запитали у відділу культури Козятинської міської ради.

— Ми плануємо провести заходи, — каже Світлана Рибінська, начальник відділу культури. — У першу чергу, ми проведемо заходи на вшанування Збройних сил України та вшанування наших воїнів, які загинули на війні, адже ми не можемо їх забути. І, звичайно, готуємо для дітей патріотичні заходи. Розважалки, зрозуміло, що не буде, але ряд заходів ми обов’язково проведемо. 

Програма до Дня міста розрахована на два дні, але не виключено, що доведеться вносити корективи.

— Поки що ніхто достеменно не знає, як усе складеться, тому що невідомо, де перебуватимуть на той момент учасники, яких ми плануємо запросити, — пояснює Рибінська. — Але ми дуже сподіваємося, що у нас все вийде. Тому що ми дуже хочемо провести всі заходи на славу наших Збройних сил, на славу нашої України.

Раніше традиційною локацією відзначення Дня міста була центральна площа. Та останні два роки, відколи триває повномасштабна війна, усі заходи перенесли до парку. Цьогорічний ювілей Козятина не стане виключенням. Кого саме запросять на День міста у відділі культури поки тримають в таємниці. Так само поки невідомо, якого саме числа відзначатимемо 150-річчя Козятина.

— Ми залежимо від багатьох обставин, тому поки що не готові сказати дату, — додає Світлана Рибінська. — Найближчим часом ми це питання узгодимо. Традиційно День міста проводився від 7 до 20 липня, оскільки 7 липня був підписаний документ про надання Козятину статуса містечка, тоді його так називали, а 13 липня Козятин отримав статус міста обласного значення, коли місто почало значно краще розвиватися. Зараз, звісно, реформа самоврядування зробила всі міста рівними. Тож День міста завжди проводили у перший-другий тиждень липня. Так буде і цього разу.

 

Читайте також:

Юних козятинчан запрошують на виставку «Хто не любить літо? Літо люблять всі»

Співали, танцювали та наближали перемогу: репортаж з концерту у селі Козятин

У «Смагронівців» — ІІІ місце у «Ляльковій виставі» і запрошення на гала-концерт

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Liudmyla Vorobiova

    150????
  • Watering Yampi

    В Вінниці все є і розважалки і концерти, а тут просто зекономлять і скажуть ,що аморально щось святкувати, лохзятин як завжди 🫡

keyboard_arrow_up