«Кохайте і будьте коханими». Підбірка вітань з Днем Святого Валентина від козятинчан

«Кохайте і будьте коханими». Підбірка вітань з Днем Святого Валентина від козятинчан
  • Сьогодні, 14 лютого — День усіх закоханих, День святого Валентина.
  • Козятинчани шлють вітання. Зробили підбірку дописів із соціальних мереж

У музеї історії міста Козятин до Дня закоханих відкрилася виставка старовинних листівок «Любов є, була і буде». Усіх бажаючих запрошують насолодитися мистецтвом

Кілька привітань зі святом опублікували на сторінці Культури Козятинської громади

Відео дня

«Повернися додому живим, я так тебе люблю і чекаю, тато!» Будинок культури села Сигнал

« Війна завжди приносить із собою страх, біль, утрати. Це важкий період для всіх - для тих, хто воює, і для тих, хто чекає. Горе, розпач, розруха... Проте життя триває, навіть коли ми не знаємо, що буде завтра і чи буде воно взагалі. Незважаючи ні на що, ми надіємось, віримо й кохаємо. Любов перемагає все. Війни розпочинаються та закінчуються, а кохання - вічне, воно надихає й надає сили жити далі.»

 

— Вітаємо усіх з Днем Святого Валентина! Кохайте і будьте коханими, — шле вітання Козятинська дитяча музична школа

 

День закоханих. Історія свята

Навколо цього свята сформовали багато різноманітних міфів і легенд, тому достеменна історія давно стерлася з пам'яті людей. У більшості переказів свято було створене на честь ранньохристиянського мученика святого Валентина, який був єпископом в італійському місті Терні та жив у III столітті.

За найбільш популярною версією святкування Дня усіх закоханих почалося приблизно 270 року в Римській імперії, коли імператором був Клавдій II. Імператор вів довготривалу війну і не хотів, щоб його солдати вступали у шлюб. Він вважав, що кохання і сімейні виші роблять їх слабкими. Однак священнослужитель Валентин таємно вінчав закохані пари. А коли правитель дізнався про це, то святого схопили, кинули до в'язниці та вирішили стратити за «антидержавницьку» діяльність. У ніч перед стратою (14 лютого приблизно 269 року) він написав любовний лист доньці тюремного наглядача, в яку був закоханий. Підписав він його «Твій Валентин». Звідси й пішла традиція підписувати «валентинки» – листівки у формі серця.

 

Опитування

Друзі, а ви святкуєте День святого Валентина?

Читайте також:

Навчився малювати завдяки YouTube і відкрив першу персональну виставку

Козятинчан просять долучитися до акції «Подаруй бібліотеці українську книгу»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up