Двох художниць із Козятина прийняли до спілки художників

Двох художниць із Козятина прийняли до спілки художників
Фото зі сторінки Вінницької обласної організації Національної спілки художників України
  • У Національній спілці художників України поповнення.
  • Вперше за всю історію Козятина до організації потрапили митці з нашого міста.
  • Це Тетяна Куліш та Анжела Коренкова. Розповідаємо про художниць

Днями у Вінниці відбулася виставка-презентація творів митців, які стали новими членами Національної спілки художників України. Вісім робіт у цій експозиції належать двом мисткинями із нашого міста — Тетяні Куліш та Анжелі Коренковій.

Тетяна Куліш представила акварельну роботу «Стара олива» та три нові картини, які написала акрилом на полотні незадовго до заходу. На цих роботах художниця зобразила квіти: льон, що перецвітає, тюльпани та квіти у сільському квітнику. Анжела Коренкова презентувала картини, написані акрилом: портрет матері та три пейзажі, на яких зображений Козятин.

Під час відкриття виставки голова Вінницької обласної організації Національної спілки художників України Віталій Каспрук вручив новим членам організації посвідчення.

Відео дня

— До організації прийняли понад двадцять художників, — розповідає Тетяна Куліш. — Серед нових членів Спілки є і студенти, які закінчують бакалаврат та вступають на магістратуру. Є і вже зрілі художники, які мають за плечима багато різних виставок. Вступ у спілку — це особливо добре для молодих художників, тому що для них починається новий період.

За словами Тетяни Куліш, раніше для вступу до Спілки були більш жорсткі умови. Одна з них — потрібно було бути учасником щонайменше семи всеукраїнських виставок. Зараз процедуру значно спростили.

— Ірина Кравченко з Вінницької обласної організації Національної спілки художників України зробила можна сказати подвиг, — продовжує Тетяна Куліш. — Вона всіх організувала, зібрала інформацію про всіх претендентів та їх роботи.

Наприкінці презентації слово надали Анжелі Коренковій. Вона подякувала від імені всіх нових членів Спілки. До слова, це вперше художників із Козятина прийняли до організації. Анжела Коренкова народилася і проживала до початку повномасштабного вторгнення у Генічеську, що на Херсонщині. До Козятина переїхала минулого року через повномасштабне вторгнення росії. Її рідне місто досі в окупації.

Закінчила Одеський південноукраїнський національний педагогічний університет. Не лише художниця, а й педагогиня за фахом, викладала живопис у в  образотворчій студії у Генічеську. Нині продовжує педагогічну діяльність, але вже у козятинській Музичній школі.

Анжела Коренкова працює з різними матеріалами — акрил, акварель, лінери, акрилові фломастери. Полюбляє міксувати різні техніки: застосовує в одній картині поєднання кольорових плям, виконаних фарбами, та графічних ліній.

Тетяна Куліш — корінна козятинчанка. Вона народилася і до початкової школи проживала у селі Козятині, згодом поїхала на навчання до Києва, потім до Львова, а в дорослому віці переїхала до Черкас. Закінчила Львівську національну академію мистецтв. Працювала художником-оформлювачем на шовковому комбінаті у Черкасах, розписувала тканини. Також викладала живопис. Чотири роки тому повернулася на малу Батьківщину і тепер знову мешкає у Козятині.

Тетяна Куліш працює у різних техніках декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва. Позиціонує себе як аквареліст, адже акварель — її улюблена техніка з-поміж усіх. Організувала у Козятині чимало мистецьких проєктів, більшість із яких мають благодійну мету. Зокрема, влаштовувала пленери «Арт-Водокачка» та «Подільська лаванда». Додамо, що цього літа у Козятині планують знову провести пленер, на який Тетяна Куліш та Анжела Коренкова запросили колег, які також стали новими членами Національної спілки художників України.

Додамо, що головна мета Національної спілки художників України — популяризувати українське образотворче мистецтво та розвивати його у різних напрямках, жанрах і техніках. Для цього організовують різноманітні пленери та виставки, в яких беруть участь члени організації.

 

Читайте також:

У «Смагронівців» — ІІІ місце у «Ляльковій виставі» і запрошення на гала-концерт

Зворушливо, яскраво та з сюрпризами: у Козятині пройшло сімейне свято ЦДЮТ

У Глухівцях відбувся мистецько-благодійний захід на підтримку ЗСУ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up