День села Блажіївка: збирали гроші, молилися, прославляли Збройні сили і Україну

День села Блажіївка: збирали гроші, молилися, прославляли Збройні сили і Україну
  • Цього року, вперше за десятиліття, День Блажіївки святкували не 14, а 1 жовтня. Свої іменини село завжди відзначає на Покрову Пресвятої Богородиці, а цьогоріч за новим стилем вона саме 1 жовтня. У цей святковий день у центрі села організували благодійний ярмарок.
  • Столи з різноманітними смаколиками розгорнули у фойє будинку культури.

Пахло домашньою випічкою, компотами та юшкою. Місцеві господині постаралися на славу — понапікали пирогів, солодощів, прикрасили все в українському стилі, з вишитими рушниками, квітами та калиною. Кожен міг знайти щось собі до душі.

Не забули і про дітей, яких на свято прийшло чимало. Їм, за символічну ціну, продавали солодку вату та організували безкоштовний батут. Стрибали, хто скільки хотів.

Відео дня

Місцеві та запрошені артисти влаштували мешканцям села концерт. Співали патріотичних пісень, молилися та вшанували Героїв старостинського округу, які поклали своє життя на полі бою. Також просили захисту тим воїнам, які відважно боронять нашу землю від ворога. Згадали всіх поіменно.

— Дякуємо кожному, хто долучився до збору коштів для наших захисників. Дякуємо за смачну випічку. Як одна велика родина, за досить короткий час, зібрали 17 700 гривень на підтримку наших воїнів Збройних сил України. Дякуємо всім і кожному за вашу участь, за те, що не були байдужими, що не стояли осторонь, за те, що спостерігаючи за вашою активністю, на очі навертались сльози. Дуже приємно, що в наш нелегкий час існують такі люди, які завжди готові прийти на допомогу іншим. Роблять це безкорисливо, доброзичливо та від щирого серця. Щира вдячність і повага всім, хто робив благодійні внески до скриньки, хто купував випічку. Дякуємо фермерам, що долучитися до збору коштів. Виручені кошти найближчим часом будуть спрямовані на потреби наших захисників, — підсумувала завклуб Ольга Михальчук.

Читайте також:

Спекли великий торт і пригощали бутербродами з салом: День захисників і захисниць у Козятині

Мешканці Іванковець відзначили подвійне свято

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Петров

    Та ви шо серйозно??? Оце радість повні штани радощів, чому тут радіти безумні люди, дурістю своєю хіба що

keyboard_arrow_up