Мешканці Іванковець відзначили подвійне свято

Мешканці Іванковець відзначили подвійне свято
  • Іванківчани день свого села завжди відзначали на свято одного із улюблених 12-ти апостолів Ісуса Христа Іоанна Богослова.
  • З цього року  день Івана Богослова перенесли з 9 жовтня на 26 вересня. Селяни, щоб не порушувати традицію, перенесли на 26 вересня іменини села. 

О 10-й ранку в церкві Івана Богослова почалася святкова літургія. Провели її священники Православної церкви України — настоятель храму митрофорний протоієрей Василь Влізло та благочинний Вінницько-Тульчинської єпархії отець Роман Масира. У двогодинній молитві священники по кілька разів просили у Всевишнього миру в Україні та здоров’я для її захисників і щоб всі вони поверталися неушкодженими з перемогою додому.

Після завершення святкової молитви священники звернулися до прихожан храму. Вони подякували віруючим, сказали, що завдяки їм в церкві багато вже чого зроблено матеріально і документально, і ще багато треба буде зробити. Адже в церкві Іоанна Богослова тільки рік тому став лунати український спів, сказав отець Роман.

Відео дня

Нагадаємо, ще нещодавно тут вели службу священники московського патріархату.

Після повномасштабного російського вторгнення іванківчани перестали ходити до московського попа. Той священник закрив церкву після того, як на Великдень прийшла до нього святити великодній кошик всього одна людина. А коли спробував відкрити церкву знов, то місцеві активісти поставили йому ультиматум: або це українська церква, або віддавай від неї ключі. Священнику УПЦ МП підійшло друге.

Настоятель храму отець Василь та отець Роман дякували прихожанам церкви, що багато роблять для храму, а прихожани були дуже задоволені, що настоятелем їхньої історичної пам’ятки є отець Василь. Спочатку заспівали «Многії літа» вірянам, а потом церковний хор співав обом священникам.

З приміщення церкви всі вийшли на вулицю і почалася процедура освячення води для окроплення свяченою водою храму.

Завершилась 141-а річниця церкви Івана Богослова і День села символічним святковим столом. Всі сходились на тому, що коли повернуться з фронту наші захисники, тоді святкуватимемо на повну.

Під час святкового столу говорили, що у церкві після нашої перемоги планується капітальний ремонт. Мова йшла за те, що ніхто історичну святиню ламати не буде. В церкві буде проведена фахова реставрація.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ivan Volodumurovich

    Іванківці !!! Що за хня у вас  "Іванківчани"? Коли вже до вас дійде?
  • Олег Петров

    Слава Богу за все

keyboard_arrow_up