«Без нього не обходилась ні одна заможна панянка у Козятині»: нашому музею подарували корсет

«Без нього не обходилась ні одна заможна панянка у Козятині»: нашому музею подарували корсет
  • Сьогодні, 12 березня до музею історії міста Козятин завітали козятинчани Людмила Приходько із сином Євгеном. Вони  із родини корінних залізничників, які заснували  свою родину разом з появою станції і міста  ще наприкінці 19 ст. 
  • Фонд Козятинського музею поповнився предметом жіночого гардеробу, ймовірно, кінця 19 початку 20 століття, без якого не обходилась ні одна заможна панянка у місті Козятині —  корсетом

 Про це пишуть на офіційному сайті Музею

Людмила Приходько цього разу  принесла до музею надзвичайно цікаву річ — предмет жіночого гардеробу, ймовірно, кінця 19 початку 20 століття, без якого не обходилась ні одна заможна панянка у місті Козятині —  корсет. Досить в гарному стані.

Відео дня

— Подарувала невісточці Людмилі цю делікатну річ свекруха  Приходько Лідія Іванівна, яка прожила 92 роки, — додають на сайті музею. — Предмет жіночої білизни належав свекрушиній матері — Вірі Якімівній. Замість кісточок  з боків,  використовували в той період акулячі хрящі. Ви не уявляєте, які відчуття були у працівників музею, коли вони взяли загадковий предмет із жіночого гардеробу понад 120-літньої давнини до своїх рук. Оригінальні гачки на вшитих в цупку тканину  металевих планочках, шнуровка. Надзвичайний подарунок від родини. Дуже дякуємо. 

Довідково

Ця елегантна  білизна має по талії всередині полотняну стрічку зі штампом та мало помітні написи друкованими та курсивом іноземними  літерами. Схоже на марку французького швейного  салону, як показав Google  пошуковець.

Читайте:

Співали «Думи мої, думи» і читали вірші Кобзаря

Музей Хліба у Білопіллі відкрив туристичний сезон екскурсій 2024

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Лілія Макаревич

    Щиро дякуємо за поширення інформації..

keyboard_arrow_up