Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів

Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів
  • Військовослужбовці везли боєприпаси в будинок у Вінницькій області
  • Вибухотехніки та водолази знайшли у водоймі близько 100 гранат, а також близько 100 запалів до них та близько 25 тисяч набоїв до стрілецької зброї, які викинули військові

Слідчі знайшли зброю та боєприпаси, які скинули у воду підозрювані у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Так, за попередніми даними, знайдено 100 гранат й 100 запалів до них, а також 25 тисяч патронів. У планах військовослужбовців було довезти це все до свого будинку у Вінницької області, але після вбивства позбулися снарядів.

Про це в ефірі телеканалу «Київ24» розповів керівник спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк. Він наголосив, що слідчі ще оглядають місце події, тому остаточний перелік знайдених боєприпасів ще може змінитися.

— Вони дійсно повідомили, що в водоймі вони залишили певну кількість бойових припасів. Наразі провели огляд місця події за участю вибухотехніків та водолазів та вже, попередньо, знайдено близько 100 гранат, а також близько 100 запалів до них та близько 25 тисяч набоїв до стрілецької зброї калібру 5,45. Це попередні дані. Слідчі ще проводять огляд місця події та описують все інше майно, — розповів Рихлюк.

Відео дня

За його словами, в суді затримані військовослужбовці розповіли, що везли ці боєприпаси в будинок у Вінницькій області. Також він підтвердив, що підозрювані на момент скоєння злочину були військовими Збройних сил України.

— Статус у них дійсно є, на час скоєння злочину вони були діючими військовими Збройних сил України... Вони самовільно залишили службу на наступний день після скоєного злочину, 21 квітня. Вони не з'явилися вчасно на місці проходження служби. Законних підстав не перебувати на службі в них не було, — сказав Рихлюк.

При цьому він відмовився називати, до якого підрозділу належали затримані. Адже наразі на території цієї військової частини теж тривають слідчі дії. Офіційні повідомлення щодо цього будуть пізніше.

Рихлюк також додав, що під час судового засідання військові визнали свою провину. Керівник спецпрокуратури додав, що інформація стосовно того, що військові причетні до незаконного обігу наркотичних речовин, на даний час слідством не підтверджена.

Віг був єдиним сином

З загиблим 20-річним поліцейським Максимом Зарецьким на Вінниччині попрощалися вчора, 22 квітня.  Він був єдиним сином у сім’ї. Гордістю. Лишень півтора року прослужив у секторі реагування патрульної поліції. Посмертно отримав звання капрала

 

Читайте також:

Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владимир Ковальчук

    О господи

keyboard_arrow_up