Три товариша з Сестринівки обікрали односельчанина. Всім їм загрожує тюрма

Три товариша з Сестринівки обікрали односельчанина. Всім їм загрожує тюрма
  • Днями Козятинські офіцери громади по «гарячих слідах» у Сестринівці розкрили кримінальну справу. Затримали трьох злодіїв, яким від 16 до 20 років.

Хлопці вирішили обікрасти свого односельчанина. Вислідили, щоб нікого не було вдома і пішли на злочин. Поцупили бензопилу, цеп і шину до неї, набори ключів, колесо від мотоцикла та будівельний степлер. Одним словом, обчистили господарське приміщення. Воно виявилось не зачиненим, тож винести звідти інструменти та інше майно не спричинило ніяких перешкод. А ще на подвір’ї стояв мотоцикл, який вони хотіли завести, але не вийшло. Тож вирішили зняти з нього акумулятор та зцідити бензин.

Сталося це у середу, 25 жовтня. Помітивши, що його обікрали, мешканець Сестринівки відразу звернувся до свого офіцера громади — В’ячеслава Березняка, який, по процедурі, зателефонував на спецлінію «102» і зареєстрував заяву. Після цього викликав на місце події слідчо-оперативну групу. На допомогу під'їхали колеги — офіцери Козятинської громади Роман Стецюк і Олександр Пазюн. 

— Ми відразу ж почали займатися  цією справою. Слідчо-оперативна група здійснювала огляд місця події, розпитували заявника, — розповідає В’ячеслав Березнюк. — Він назвав кількох осіб, який підозрює. З’ясували, що всі вони місцеві мешканці. Одному 16 років, тобто ще неповнолітній, другому — 18, а третьому —20. Вдома їх не було, встановили їх місцезнаходження. 

Відео дня

20-літнього підозрюваного розшукали на роботі. За словами поліцейських, він спочатку ввів їх в оману і назвав імена справжніх злочинців. Коли ж шерифи поїхали до вказаних осібі, то вони, як-то кажуть і відкрили всі карти.

Ще одним підозрюваним виявився студент Козятинського залізничного училища. Йому — 16 років. Але, за словами В’ячеслава Березнюка, він вже досяг віку і є особою, яка підлягає  кримінальній відповідальності. Ще одному, третьому злодію, вже є 18. Виявилось, що всі вони товаришують, всі місцеві. Справу розкрили протягом дня.

— Вони раніше не притягувалися ні до адміністративної, ні до кримінальної відповідальності, — розповідає офіцер громади. — Згодом, під час спілкування у своїй провині зізналися, розказали всю правду. Скористалися відсутністю господарів і проникли на подвір’я. Спочатку хотіли покататися на мотоциклі. Коли вони цього не змогли зробити, вирішили зробити такого «збитка». Розповіли, що хотіли повернути все те, що вкрали. Щиро розкаюються…

Все, що поцупили, хлопці розподілили між собою. В кожного з них вкрадені речі поліцейські вилучили. За фактом крадіжки відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України «Таємне викрадення чужого майна (крадіжка)».

Попереду — досудове розслідування. Справу направлять до суду, який і приймає рішення з приводу покарання. В цьому випадку хлопцям «світить» позбавлення волі від 5 до 8 років.

— Хочемо наголосити — під час воєнного стану будь-яка крадіжка розцінюється, як мародерство, — додає В’ячеслав Березнюк. — Тому звертаємося до мешканців Козятинської територіальної громади, щоб не здійснювали протиправних дій, в тому числі і крадіжок. За це передбачена кримінальна відповідальність.

Читайте також:

Смертельна ДТП по Довженка у Козятині: під колесами автомобіля загинув пішохід

В ДТП, яке трапилося у нашому районі, постраждали три людини

Обікрали на 300 тисяч гривень, зламали щелепу та цупили товар з магазинів: кримінал тижня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vovka Zhabotenko

    Під час воєнного стану, потрібно владні злочини розкривати , а не гордитись спійманими трьома шмаркачами!
  • Alexander Korchevnyuk

    Краще йшли би працювати... ніж хотіти легких грошей.шкода вас хлопці

keyboard_arrow_up