Спочатку задушив дружину, а потім і доньок: подробиці моторошного вбивства наших землячок у Польщі

Спочатку задушив дружину, а потім і доньок: подробиці моторошного вбивства наших землячок у Польщі
  • Вбивство. Моторошна трагедія сталася у Польщі з нашими земляками, в родині Хоменчуків із Сигналу, Козятинської громади. Вбили молоду 29-річну жінку та двох її маленьких доньок —1,5 та 4,5 років.
  • У страшному злочині підозрюють 42-річного батька дітей. Чоловіку загрожує довічне  ув’язнення. Справа перебуває на контролі генконсульства України у Вроцлаві.
  • Рідні та друзі родини організували збір коштів, аби доставити тіла загиблих на рідну землю, на поховання

Тіла загиблих українців знайшли в будинку цієї суботи, 18 листопада у населеному пункті Пущиково, що у передмісті Познані. Під час допиту в прокуратурі Познані підозрюваний зізнався у скоєному і розповів, як це було.

У понеділок, 20 листопада, у Познанському відділенні судово-медичної експертизи провели розтин тіл трьох жертв убивства у Пущикові. 

Що відомо про сім’ю

Подружжя з України приїхало до Польщі кілька років тому. У 29-річної жінки був син від попереднього шлюбу. Згодом народилися спільні діти — дві доньки. Глава сім'ї влаштувався на роботу в ресторан у Пущикові. Однак він її втратив. Пізніше заліз у борги (пишуть наші колеги з 20 хвилин Вінниця).

Відео дня

— Після затримання чоловік розповів, що вдома були сварки. Він втратив роботу, почав брати кредити, захопився азартними іграми. Дружина сердилася, критикувала за нестачу грошей та зловживання алкоголем. Остання сварка, штовханина між ними сталася в день вбивства. Тоді, коли дружина та їхні доньки спали, відбулося вбивство. Спочатку він задушив дружину, потім двох дітей, — розповіли польські поліцейські.

Підозрюваний скоїв убивство в ніч з 13-го на 14 листопада. Він зачинив тіла в кімнаті на першому поверсі будинку і жив з ними протягом наступних п'яти днів. У будинку все ще залишався 11-річний хлопчик, якому чоловік заборонив заходити до замкненої кімнати.

Врешті-решт, у суботу, 18 листопада, чоловік підійшов до охоронця автостоянки в торговому центрі та зізнався у вбивстві.

42-річний українець сказав, що повідомив про цей випадок лише через п’ять днів, тому що «його мучила совість». Він розповів, що після вбивства своєї сім'ї думав про самогубство, але «не вистачило сміливості». Чоловік залишив у живих лише 11-річного хлопчика, свого пасинка. У суботу, перед тим, як повідомити про випадок паркувальнику, він відвіз хлопчика до ресторану в Познані і залишив його там. Поліції пояснив, що нічого не зробив хлопчикові, оскільки той не був його сином.

Познанська прокуратура вимагає арешту

У понеділок в прокуратурі Познані відбулося слухання справи за звинуваченням у потрійному вбивстві.

— Процесуальні дії виконані, розтин завершили. Прокурор пред'явив чоловікові три звинувачення у вбивстві. Підозрюваний визнав свою провину, — повідомив прокурор речник Познанської воєводської прокуратури Лукаш Вавжиняк.

Речник підтвердив, що «смерть жертв настала в результаті удушення». Спочатку нелюд задушив свою дружину. Через деякий час прокинулася одна з дочок. Він задушив її та іншу доньку. Потім він пояснив своєму 11-річному пасинку, що його мама і зведені сестри в лікарні через коронавірус. У свою чергу, в кімнату не можна заходити, тому що потрібно знайти речовину для нейтралізації коронавірусу. Лише в суботу, перед тим, як здатися поліції, він сказав хлопчикові, що його мама і сестри померли.

За словами прокурора, 42-річний чоловік під час допиту поводився спокійно. Лише коли прокурор запитав його, чи шкодує він про скоєне, чоловік розплакався. Слідчим українець сказав, що не пам'ятає всіх обставин інциденту.

Прокуратура попросила суд про арешт підозрюваного на три місяці. Чоловіку загрожує довічне  ув’язнення. Справа перебуває на контролі генконсульства України у Вроцлаві.

Оголосили збір коштів

Щоб доставити тіла для поховання в Україні, рідні та знайомі

— Просимо допомоги усіх не байдужих людей, в сім'ї Хоменчуків проживаючих в с. Сигнал сталося велике горе, померла донька і двоє внучаток, які проживали в Польщі. Щоб доставити тіла для поховання до України потрібна велика сума грошей 40 000доларів, — написала Поліна Кочина-Мотуз

Реквізити для допомоги

Читайте також:

За зґвалтування двох дітей жителю Вінниччини загрожує до 15 років тюрми

Допоможіть матері чотирьох дітей Аллі Федорченко побороти онкозахворювання

«Мамуся поїхала на лікування в Німеччину. Допоможіть закрити збір

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Танюшка Бліхарська

    Щоб здохло падло,і мучилося ще більше....Горіти тобі в пеклі урод....
  • Валерий Бенаш

    Алкоголь+менталітет+жадоба до грошей, поспішав добре жити...
  • Крістіна Бурдейна

    боже😭це жах😭😭😭
  • Валя Рибачок

    Треба звернутися в наше консульство в Польщі,вони допомагають переправляти тіла на батьківщину.Зла не вистачає,це ж що то було,але ж алкоголь,азартні ігри хіба не заберуть розуму?А тепер плаче,та цим рідних не повернути,щиро співчуваю рідним 😩😩😩

keyboard_arrow_up