Грошова допомога від «Червоного Хреста» у 6500 гривень — фейк

Грошова допомога від «Червоного Хреста» у 6500 гривень — фейк
  • Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки застерігає бути обережними — шахраї створили фейковий Telegram-канал українського «Червоного Хреста»

Зазначають — у цьому каналі адміністратори заохочують людей залишити свої особисті дані в онлайн-заявці для нібито отримання грошової допомоги у 6500 грн.

Разом з цим у повідомленні офіційного «Червоного Хреста» наголошується, що організація не збирає персональні дані або відомості банківських карток через соціальні мережі та боти.

Відео дня

На фото фейковий канал

Усі офіційні канали комунікації українського «Червоного Хреста» верифіковані, тобто визнані соціальними мережами та мають біля назви синій кружечок з галочкою, яка підтверджує цей статус, — додали в організації.

Перелік офіційних каналів «Червоного Хреста»

У разі виявлення підозрілої інформації напишіть у службу підтримки Українського Червоного Хреста [email protected] або уточніть в Інформаційному центрі 0 800 332 656.

Нагадаємо, ми розповідали, як себе убезпечити і на що звертати увагу, коли вам приходять фейкові повідомлення — пояснення кіберполіції

Читайте:

Перетворили Південну Корею на Київ, а Техас — на Вінницю

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up