Що потрібно знати, щоб не стати жертвою шахраїв

Що потрібно знати, щоб не стати жертвою шахраїв

На території Козятинщини почастішали випадки обману та зловживання довірою

Шахрайство – це заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою, що карається штрафом від п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Способами вчинення шахрайства є обман та зловживання довірою.

Найбільш поширеними способами шахрайств в сучасних умовах стали

Відео дня

шахрайства, скоєні з використанням мобільного зв’язку шляхом обману та застосування психологічного тиску невідомими особами. Входячи в довіру до потерпілих, вони отримують грошові кошти через перерахування грошей на вказані шахраями абонентські номери, під приводом звільнення затриманого з поліції, повернення втрачених документів;

Також домінують шахрайства з використанням підроблених посвідчень працівників державних підприємств, установ, організацій (представляються працівниками органів соціального забезпечення, опікунських рад, органів місцевого самоврядування, благодійних організацій). Під їх приводом повідомляють про позачергове отримання громадянами державної грошової допомоги, отримання автомобіля, але з однією умовою, що для отримання вищевказаної матеріальної цінності терміново необхідно сплатити якусь частину грошей саме зараз, цьому працівнику.

Скоюють шахрайства й з використанням так званих «містичних» прийомів. Це, коли особа під приводом «пагадать» подивившись на руку, або обличчя повідомляє про страшні хвороби, нещастя та порчі, які буцімто наврочили. І позбавитися від них можливо, надавши при цьому певну суму грошей або коштовностей.

Дурять людей під приводом того, що в державі розпочалася нова грошова реформа і старі грошові купюри необхідно обміняти на нові.

”Міняють” золоті вироби. До громадянина приходить «ділок», який пропонує купити у нього золоті вироби, повідомляючи при цьому, що продає він їх дуже вигідно, так як терміново потрібні гроші. А як виявляється пізніше, це взагалі не золото, а дешева бутафорія.  

У випадку, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся у Козятинське відділення поліції, що знаходиться за адресою - м. Козятин, вул. Героїв Майдану, 30 або телефонуйте 2-03-30, 102.

За інформацією прес-служби поліції

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up