Порушили кримінальну справу проти директора «Чистого міста»

Порушили кримінальну справу проти директора «Чистого міста»
  • Очільника «Чистого міста» підозрюють у службовій недбалості.
  • Майже мільйон гривень — на таку суму експерти нарахували збитків через капітальний ремонт п’яти котелень у Козятині та Залізничному, який проводили ще восени 2022 року.
  • Справа вже дійшла до суду

Проблеми з котельнями у Козятині не вщухають вже який рік поспіль. Спершу були скандали через лушпиння, яке використовували як паливо. Потім зірвався опалювальний сезон через те, що підрядник не запустив роботу котелень. Тоді у супроводі поліції представники управління житлово-комунального господарства разом із працівниками «Чистого міста» зайшли на територію котельні біля лікарні і самотужки увімкнули котли.Тепер виник третій інцидент, втім цього разу значно серйозніший. Проти директора комунального підприємства «Чисте місто», яке опікується котельнями, відкрили кримінальне провадження. Його підозрюють у службовій недбалості. Усе через капремонт котелень, який робили півтора року тому.

Перед тим, як проводити роботи, замовили проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт котельні, яка опалює опорний ліцей і коригування проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт трьох котелень у місті (біля Козятинської ЦРЛ, за магазином «ПанЕконом» і біля ліцею №5) та котельні на другому Козятині.

Після того, як виготовили документи, директор «Чистого міста» підписав їх і завірив печаткою. Однак, як йдеться у матеріалах судової справи, в локальних кошторисах цієї проєктно-кошторисної документації були завищені ціни на твердопаливні котли «Калвіс», що мали встановити у котельнях.

Відео дня

Восени 2022 року директор «Чистого міста» уклав із житомирською компанією «Котлосервіс» п’ять прямих договорів підряду на проведення капремонту п'яти котелень і заміну устаткування, не проводячи публічний аукціон через систему електронних закупівель «Prozorro». Загальна сума усіх п’яти договорів підряду склала 16,5 мільйона гривень. Найдорожче коштував капремонт котельні, яка опалює Козятинську центральну районну лікарню, ліцей №2 та терцентр — 4,8 мільйона. 

Після того, як провели роботи, підрядник і директор комунального підприємства підписали акти виконаних робіт і «Чисте місто» перерахувало на рахунок «Котлосервісу» 16,5 мільйона гривень. Втім відповідно до експертного висновку, при закупівлі котлів і проведенні робіт нанесли збитки нашому бюджету у розмірі 955 833,91 гривні.

Проти директора «Чистого міста» відкрили кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 2, статті 367 Кримінального Кодексу України (Службова недбалість). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. На додачу до цього можуть також накласти штраф від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У свою чергу очільник комунального підприємства пояснив, що на той час, коли його призначили на посаду, котельні були непридатні для використання і вже наближався опалювальний сезон. Здійснити закупівлі через публічну електронну систему «Prozorro» не було можливості у зв’язку із запровадженням воєнного стану. Тому він обрав найкращу з цінових пропозицій серед запропонованих фірм і підприємців, враховуючи також строки виконання робіт. Що стосується ціни котлів, директор комунального підприємства сказав, що не визначав її самостійно, вона була закладена у кошторисній документації виконавця.

Наразі справу почали розглядати у Козятинському міськрайонному суді. Слідчий просив відсторонити директора «Чистого міста» від роботи до 12 квітня, але суд відмовив. Просили також застосувати запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, але позаяк директор комунального підприємства не мав раніше судимостей і співпрацює зі слідством, суддя і в цьому випадку вирішив відмовити. Чим завершиться розгляд цієї справи — наразі невідомо. Ми слідкуватимемо за подальшим розвитком подій.

 

Читайте також:

Привласнив понад 850 тисяч гривень бюджетних коштів на ремонті укриттів

Викрили групу посадовців, які закупили 2000 ліжок для військових за цінами вище ринкових

На Вінниччині судитимуть начальника складу військової частини за нестачу на понад чотири мільйони

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Даша

    Андрюха натурой розчитувався
  • Надія Кравчук

    Перш ніж обіймати таку посаду,потрібно стораз подумати,чи вона тобі під силу,не знаєш як робити поступай пр закону.Якщо дійсно гроші використав для своїх цілей  в  час війни,то тоді це вже край.
  • Таня Повар

    І що навіть буде суд?

    Walentyna Galinowska reply Таня Повар

    Таня Повар Танюша,хоч якусь наволоч покарано?
  • Test 1

    Андрюха тікай в Париж

keyboard_arrow_up