Ледь не опинився за гратами через три мішки палетів

Ледь не опинився за гратами через три мішки палетів
Фото ілюстративне
  • Капремонт котелень — не єдина кримінальна справа, у якій фігурують працівники комунального підприємства «Чисте місто».
  • У липні 2023 року суд виніс вирок у справі колишнього головного інженера «Чистого міста», на якого відкрили кримінальне провадження одразу за двома статтями.

Це сталося у квітні 2022 року. Чоловік, який працював головним інженером, намагався поцупити три мішки з паливними брикетами. Як йдеться у матеріалах судової справи, враховуючи вартість кілограма, вони коштували трохи менше ніж півтисячі гривень. Чоловік приїхав до комунального підприємства на автівці. Під’їхав до складу, де зберігалися паливні брикети, відчинив двері ключем та зайшов всередину. Виніс зі складу два мішки і завантажив їх до багажника машини, а потім повернувся за третім мішком. Однак його побачили працівники міської ради і викликали поліцію. Зауважимо, що як зазначено в матеріалах судової справи, сталося це близько 15 години дня.

Позаяк колишній головний інженер хотів здійснити крадіжку, але не довів справу до кінця, провадження відкрили не тільки за статтею «Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану» (стаття 185, частина четверта), а й за статтею «Замах на вчинення кримінального правопорушення» (стаття 15, частина третя).

На суді чоловік визнав свою провину і розкаявся у скоєному. Він пояснив, що вчинити так його змусили обставини — на вулиці було холодно і не було чим розтопити котел у будинку, де були переселенці з Харкова з маленькими дітьми.

Відео дня

Суд визнав колишнього головного інженера «Чистого міста» винним. Йому загрожувало п’ять років позбавлення волі, однак цю міру покарання замінили на випробовування з іспитовим строком на два роки із зобов’язанням періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

 

Читайте також:

Привласнив понад 850 тисяч гривень бюджетних коштів на ремонті укриттів

Викрили групу посадовців, які закупили 2000 ліжок для військових за цінами вище ринкових

Керівник підприємства привласнив та легалізував понад мільйон гривень «Укрзалізниці»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (21)
  • Inna Kaminskaya

    А чому син месії не приймає участі у покаранні?
  • Олег Мартовицкий

    Сам відчув!Минула влада така була відповідальна як і теперішня і наступні будуть такі самі!
  • Valentina Shaidovska

    А що раніше було краще,  за минулу владу списували по котельнях брикети,  а спалювали сміття яким труїли всіх громадян міста. В ті роки в місті була катастрофа дим був такий смердючий, що не можна було по вулиці ходити,  в квартирі теж був сморід. Порядку не було і поки що немає бо йдуть до влади хапуги,  злодії які нічим не брезгують крали інструменти,  обладнання, квартири і ніхто не перевіряє де все те дівається.
    Сьогодні стало питання житла для переселенців,  а воно є потрібно лише щоб був облік квартир,  які мають бути на балансі міської ради, а такі є бо багато житла не приватизоване і їх підбирають чиновники в яких совісті нуль.

    Олександр Пузир reply Valentina Shaidovska

    Valentina Shaidovska людино добра, я  так розумію що девіз вашого життя : говорити то не мішки носити?
    Які квартири і хто забрав?

    Та називайте все конкретно з прізвищами і адресами та датами, не забудьте написати про корупційні справи або ще щось видумайте, але пам'ятайте що за брехню є відповідальність згідно закону.

    Valentina Shaidovska reply Valentina Shaidovska

    Олександр Пузир я живу біля котельні то бачила чим опалювали, а про повітря отруєне вже не приходиться говорити бо з труби немає такого смороду.
    А як так ваш заступник в селищі Залізничне забрав собі 2 квартири в пенсіонерів,  які там не проживали,  пригнали автомобіль і працівники комунального господарства виносили сміття, єжижителі містечка знають, всі працівники мерії теж знають,  але чомусь мовчать чи бояться чи звикли до корупційних справ. А ще в мене є багато чого,  але ви, пане Пузир і так знаєте.

    Олександр Пузир reply Valentina Shaidovska

    Ндаа. Це як в анекдоті. Головне крикнути на базарі що твоя дочка шльондра, і всі це знають... А ти потім доводь.
    Ще раз спитаю. У вас є докази, що палили сміттям? що через це були отруєння або захворювання?

    Valentina Shaidovska reply Valentina Shaidovska

    Олександр Пузир з вами сперечатись це собі на шкоду. Багато чого знаю але нічого не доказуємо. А хіба ми забули про те як ви труїли містян спалюючи сміття в котельнях. Та не буду сперечатися народ і так знає все про діяльність і колись і тепер.

    Олександр Пузир reply Valentina Shaidovska

    Valentina Shaidovska ну давайте так. Якщо у вас є якість претензіі до минулої влади то озвучте іх: рішення судів, кримінальні провадження, може ще щось?
    Якщо немає, то не говоріть лишнього...
    По опаленню: при минулій владі - 1200грн./ Гкал. зараз 4700/ Гкал.
    Різницю відчули? То з наших податків

    Місцевий reply Олександр Пузир

    А Пявка від Слуги народу по якій ціні бере зараз? Можете прокоментувати?
  • Ангелина Колосенко

    Тепер якщошо можна говорити, що у вас 200 переселенців і ви всіх годуєте і грієте і все буде гуд:)

keyboard_arrow_up