Козятин міг бути під ударом: місцевий житель шпигував на користь росії

Козятин міг бути під ударом: місцевий житель шпигував на користь росії
  • Суд довів, що чоловік з Уланівської громади зрадив Україну під час війни. Він фотографував важливі об'єкти в Хмільнику та околицях і відправляв ці фотографії співробітникам фсб, щоб допомогти їм нашкодити нашій країні. За це він отримав гроші.
  • Журналісти з'ясували, що цікавилися російські спецслужби і Козятином, але зрадник до нас не встиг добратися.

Хмільницький міжрайонний суд повідомив: 15 років позбавлення волі за державну зраду отримав житель Уланівської громади, що у нашому районі.

Що кажуть у суді. Обвинувачений добровільно фотографував об’єкти та інфраструктуру на території Хмільника і Хмільницького району, таким чином надаючи представникам іноземної організації допомогу в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану. Від організації він отримав кошти в сумі 3264 гривень.

Раніше обвинувачений уже був засуджений за виправдовування збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників.

Відео дня

Днями на сайті donpatriot.news опублікували більш детальну інформацію з даного приводу. Кажуть, що підсудного звати Олександр Рижук. Його листування з представником російської спецслужби тривало із липня до жовтня 2023 року, на початку листопада чоловіка затримали та взяли під варту.

Цитуємо уривок матеріалу:

«Зрадник сфотографував Хмільницький районний суд Вінницької області, який виніс йому вирок за лайки в «Однокласниках», будівлю «Центру пробації», куди його змушували приходити й відмічатися в рамках умовного покарання, військовий госпіталь, будівлі та території поліцейського відділку. 19 вересня 2023 року чоловік фотографував залізничну станцію «Хмільник», 3 жовтня 2023 року — електропідстанцію «Хмільник» АТ «Вінницяобленерго».

Окупант з фсб, хотів, щоб Рижук поїхав і подивився наслідки обстрілу поблизу міста Калинівка, де є військовий аеродром («Пусть срочно уточняет информацию по прилетах наших птичек по г. Калиновка Винницкой области»). Але зрадник не зміг туди поїхати через проблеми з транспортом і також скаржився, що має труднощі з тим, щоб доїхати до залізничної станції Козятин, остерігався наймати таксі, щоб не викликати підозру. Саме ця станція дуже цікавила росіян, очікували, що саме через неї проходять військові вантажі». 

 

Читайте також:

Грошова допомога від «Червоного Хреста» у 6500 гривень — фейк

«Вік, хвороби — це все зникає, коли ми приходимо на репетицію», — кажуть хористи Прометею з Козятина

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наташа Финашына

    Яких 15 років?ще годувати йго,лікувати,? Розстріл.
  • Олег

    Суку розстріляти, разом з родичами, а потім і тих хто прийде на похорон! Інакше нічого доброго і цій державі не буде!!!!!
  • Людмила Каргальськова

    Щоб ти здох,падло.
  • Яна Дьяченко

    А чому мордяку не показали
    Суспільство та сусіди повинні сволоту знати

keyboard_arrow_up