Кафе-бар на популярному місці відпочинку Черепашинецького кар'єру побудували незаконно

Кафе-бар на популярному місці відпочинку Черепашинецького кар'єру побудували незаконно
Фото з відкритих джерел
  • Вінницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Вінницької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Державної інспекції архітектури та містобудування України та Калинівської міської рад.
  • Йдеться про приміщення кафе-бару та допоміжні споруди загальною площею 303 м2 біля Черепашинецького кар’єру — популярного місця відпочинку. Ці об’єкти чоловік звів самочинно та у 2022 році набув права власності на них у судовому порядку. 

Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура

Як зазначають в обласній прокуратурі, Калинівський районний суд задовольнив позов вищевказаної фізичної особи, попри те, що останній не надав суду дозвільних документів на будівництво та належних документів на користування земельною ділянкою, цільове призначенням якої є обслуговування промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики й оборони.

Також у матеріалах справи немає висновків компетентних органів про додержання архітектурних, екологічних, санітарних, протипожежних та іншим норм під час будівництва, відтак експлуатація закладу громадського харчування може бути небезпечною для життя та здоров’я людей. 

Відео дня

Крім того, така самовільна діяльність могла стати підставою для незаконного вибуття земельної ділянки з комунальної власності. 

— З огляду на це, прокуратура оскаржила судове рішення до Вінницького апеляційного суду, яким підтримано позицію прокуратури та скасовано рішення суду першої інстанції.

Читайте також:

На Талимонівському ставку вода відповідає санітарним нормам

На Вінниччині перейменували два села, наші поки не чіпають

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Моя Европа

    краіна  цирк , якою правлять клоуни :) гроші і зв’язки вирішують все, приїде до будь кого додому , шо хоче зробить і в суді буде ще й правий

keyboard_arrow_up