На Талимонівському ставку вода відповідає санітарним нормам

На Талимонівському ставку вода відповідає санітарним нормам
  • Як тільки знов дала за себе знати спека, то перед козятинчанами постало питання, де можна відпочити біля води.
  • З цим питанням ми звернулися до завідувача центру виявлення та профілактики хвороб Леоніда Ящука.

— «Відпочити біля води» поняття неоднозначне. Коли мова йде, щоб позасмагати біля води чи посидіти компанією, то можна скрізь, де проводити відпочинок приємно. Якщо такий відпочинок пов’язаний із купанням у воді, то не варто відпочивати біля тих водойм, де немає протоку води: у ставках та озерах. Там у спекотну погоду може розмножуватися кишкова паличка, — каже каже Леонід Ящук. — Також не варто купатися в тих водоймах, біля яких розташовані очисні споруди від підприємницької діяльності чи фермерських господарств, там, де цвіте вода або плаває сміття. Поки що вода відповідає санітарним нормам в зоні міської бази відпочинку «Росава» Талимонівського ставу.

Який стан справ на інших водоймах колишнього Козятинського району, з нами поділилися лаборанти центру. 

Відео дня

— Проби води в ставку Самгородка вже взяті і на даний час йде процес дослідження. Пізніше будемо брати проби води в інших ставках, серед яких і наша водокачка, — сказали у центрі виявлення та профілактики хвороб.

А ми поїхали подивитися, як відпочивають наші земляки у літню спеку.

Юля і Діана на Талимонівському пляжі часті гості.

— Сьогодні людей не дуже багато. Можливо тому, що не спекотний день. Найбільше тут людей у спеку чи у вечірню пору. Сьогодні погода саме для нас, —  сказали дівчата.

В зоні відпочинку «Росава» не тільки можна позасмагати на тапчані чи зануритись у воду, а й порибалити, як рибалка рибальського товариства «Джерело» Роман.

— Риби тут багато і добре ловиться, але сьогодні, мабуть, риба взяла собі вихідний, — жартує пан Роман.

Поцікавилися ми у інших відпочиваючих, де ще добрі місця для відпочинку. Пан Володимир вважає, що у кого немає транспорту, то у літню спеку Талимонівський пляж найкраще місце для відпочинку.

Залізничник Андрій розповів, коли збираються декількома сім’ями, то їдуть відпочивати у Бродецьке чи Черепашинці. 

— Коли вільного часу небагато, то, звичайно, з дітьми сюди.

Ще один залізничник Богдан відпочиває на ставку «Дамба» у Пиковці.

Поцікавилися ми у молоді нашого краю, де їм найкраще подобається відпочивати біля води. Найбільше позитивних відгуків набрали ставки у Черепашинцях, Медведівці і Талимонівський ставок. Трохи менше ставок у Бродецькому. Ще називали ставок у Глухівцях, нашу Водокачку, Панський і Заводський у Махаринцях, «Вила» в Непедівці, «Круглий» у Сигналі та ставок у Куманівці.





 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up