Як діяти, якщо у банкоматі залишилася картка: п'ять основних кроків

Як діяти, якщо у банкоматі залишилася картка: п'ять основних кроків
  • Банківські картки нині є чи не в кожному гаманці українця.
  • Ситуація, коли банкомат не віддає картку, може трапитися з будь-ким. Тому потрібно діяти за чітким алгоритмом для її повернення.

У наш час існує безліч можливостей для онлайн-оплати послуг та товарів. Проте іноді зустрічаються ситуації, коли неможливо скористатися пластиковою картою чи інтернет-банкінгом. У таких випадках доводиться відвідувати банкомат для зняття готівки. Тому важливо знати основні правила користування цим пристроєм, щоб уникнути можливих непорозумінь.

Наприклад, корисно знати, як діяти, якщо банкомат «з'їв» картку. У подібних ситуаціях, зазвичай, виникає нерозуміння щодо подальших кроків і потреби діяти. Банкомат може залишити картку з різних причин:

  • Якщо тричі неправильно ввели пінкод,
  • Довго не забирали картку після завершення операції,
  • У картки закінчився термін дії,
  • Якщо банк заблокував картку.

Також буває, що стається збій у системі банкомата, і тоді він теж може не віддати картку, яка в цей момент була всередині, передає glavred.net.

Відео дня

Банкомат з'їв карту  що робити

Є низка дій, які потрібно виконати першочергово, не відходячи від банкомата.

  1. Спершу можна зачекати кілька хвилин — буває, що банкомат просто зависає, і через кілька хвилин він знову може запрацювати і віддати картку.
  2. Натиснути на кнопку "Cancel" ("Скасувати") – тоді операція скасується і банкомат може віддати картку. Також важливо розуміти, що краще натиснути на цю кнопку і потримати трішки часу, ніж натискати по кілька разів у разі невдалого першого натискання.
  3. Якщо банкомат розташований у приміщенні банку, тоді варто звернутися за допомогою до працівників установи.
  4. Якщо описаними вище способами дістати картку на вийшло, тоді заблокуйте її, перш ніж відходити від банкомата. Заблокувати картку можна або зателефонувавши у банк, або за допомогою мобільного додатка.
  5. Потрібно одразу повідомити про інцидент у банк і дізнатися, де, як і коли повернути картку. Якщо її забрав апарат чужого банку, то потрібно також зателефонувати і туди.

Щоб забрати картку, потрібно буде прийти у відділення банку.

 

Читайте також:

У Козятинській громаді сьогодні прощалися з двома воїнами

Він захищав нас і помер від хвороби. В останню дорогу провели Миколу Шевчука

«Назавжди в наших серцях». Загинув випускник Махаринецької гімназії, Герой Микола Рябцов

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up