Виплата до 3100 гривень: які категорії козятинчан зможуть отримати допомогу

Виплата до 3100 гривень: які категорії козятинчан зможуть отримати допомогу
  • Деяким категоріям козятинчан виплатять одноразову допомогу в сумі від 450 до 3100 гривень. Розповідаємо, кому чекати надходжень.

Щороку до Дня Незалежності України українські ветерани та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, одержують разову грошову виплату. Цей 2024 рік не стане винятком.

Про це йдеться в ухваленій Урядом 2 квітня постанові «Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань». Згідно з нею держава забезпечить до Дня Незалежності України разову грошову виплату ветеранам війни, які постраждали від нацистських переслідувань, громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і відзначилися, захищаючи свою країну.

Кому і скільки виплатять до Дня Незалежності

Допомогу отримають певні категорії громадян, серед яких:

Відео дня
  • особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) ув’язнені концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин:

Перша група — 3 100 гривень; Друга група — 2 900; Третє група — 2 700.

  • учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) ув’язнені концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків — 1000 гривень
  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3100 гривень
  • члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яких встановлено згідно з пунктом 1 ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге — 650 грн
  • учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 450 грн.

Чи потрібно звертатися за грошовою допомогою і куди?

Інформація про осіб (за категоріями), які мають право на отримання разової грошової виплати до Дня Незалежності України та не перебувають на обліку до Пенсійного фонду України, подається до Пенсійного фонду України до 1 серпня поточного року відповідними органами без участі отримувачів.

Всім, хто перебуває на обліку у ПФУ, допомога буде нарахована автоматично, без звернення та заяв.

 

Читайте також:

У музеї завершили виставку предметів, які дарували в різні періоди мешканці Козятина

У Музеї Хліба в Білопіллі виготовляли жайворонків — перших провісників весни

У Козятинському міському терцентрі відзначили Всесвітній день поезії

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up