У музеї завершили виставку предметів, які дарували в різні періоди мешканці Козятина

У музеї завершили виставку предметів, які дарували в різні періоди мешканці Козятина
  • У «Музеї історії міста Козятин» завершили тимчасову виставку предметів із музейних фондів, які дарували в різні періоди мешканці Козятина.
  • Її відвідало чимало охочих, серед яких була й група майбутніх провідників, учнів Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту на чолі з викладачем Раїсою Юр-Кирилюк.

Концепцію й структурний та тематичний плани, буклет, розробила співробітник Людмила Цуркан, з нагоди 210-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря Тараса Шевченка (1814-1961) 

Як йдеться на сторінці музею, гості ознайомилися з залами, де представлені світлини наших сучасних Героїв- земляків, котрі і вдень і вночі виборюють потом і кров’ю, жертвуючи своїм життям, перемогу над ворогом, захищаючи кордони рідної землі. Пом'янули полеглих воїнів- земляків, в тому числі випускників училища і тих, кого знали особисто.

В музеї повідали майбутнім залізничникам історію міста, створення залізниці в містечку Козятин й життя, побут й інтереси, хобі тодішніх її службовців.

Відео дня

Також студенти  дізналися про походження назви міста і його минувшину. Оживили представлену в експозиції листівку давнини та перевтілилися в образи персонажів епохи створення п'єси Михайла Старицького «За двома зайцями», грандіозно екранізовану земляком, режисером Віктором Івановим — лауреатом Державної премії ім. Олександра Довженка.

Читайте також:

У Музеї Хліба в Білопіллі виготовляли жайворонків — перших провісників весни

Назвали імена довгожителів-ювілярів квітня, яких вітатимуть грамотами та грошима

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Шишка🫧

    Нэфоры

keyboard_arrow_up