Про місцеву мафію у Вовчинцях

Про місцеву мафію у Вовчинцях

Крик душі

Вовчинець рідний мій, краса безмежная. Для мене кращого села нема… Ця пісня линула тихими вечорами над ставками і садами, заворожуючи своєю мелодійністю. Цю пісню написав директор школи (нині покійний) Василь Самсонович Цегельник.

Згадую цю пісню і згадую село, яким воно тоді було. Надзвичайна скрізь чистота на вулицях села. Ліс зустрічав своїх відвідувачів розмаїттям пахучих трав і квітів. Ставки манили своєю чистотою, а кринички — джерельною водою. На кожному ставку був пляж з насипом із піску. Ходили купатись як дорослі, так і діти. Місцевий голова сільської ради вів контроль, коли і скільки довезти піску, щоб зручно було виходити з води.

Усі календарні видатні свята святкували в центрі села. Люди, які так важко працювали, гарно одягнені, з гарним настроєм виходили в центр до пам’ятника і спілкувались…

Відео дня

Коли зараз йдеш селом, груди стискає біль і образа на місцеву владу. Що зробили з мальовничим моїм селом? Скрізь сміття, доріг немає. Підліткам нема де проводити вільний час. То сидять на автобусній зупинці, то в генделику у попадді.

Голова сільської ради нічого не робить, щоб покращити становище в селі. Зайшовши до лісу, жахаєшся! Ногою ніде стати. Скрізь повалені дерева. Вирубують ліс величезними плантаціями. А коли пенсіонери йдуть взяти в’язку хмизу, їх виганяють і погрожують штрафами.

Влада села набиває грошима кишені, а до людей і благоустрою села не має ніякого діла!

Розікрали село, роздали весь тракторний стан на металобрухт. Порозвалювали керівники, щоб вирізати метал, роздали в оренду землю з будівлями. Скористалися безпомічністю людей похилого віку, незнанням законів.

Скільки орендарів у селі? Скільки селяни отримують коштів від орендованих земель і господарств? Копійки? Чому орендарі десятками тонн вивозять із села зерна й м’яса? Не роблять асфальтовану дорогу, яку розбили вщент. Чи краще замилити очі дешевим щебенем, від якого старі люди спотикаються і падають? Затьмарили гроші очі? Така собі місцева мафія!

Люди шоковані, але вдіяти нічого не можуть. Скільки разів хотіли на виборах поміняти голову сільради? Хотіли вибрати людину, яка виросла в селі, щоб навела порядок і дбала про людей. Людину, яка пам’ятає всю історію села. Щоб привела кладовище в центрі села до ладу, в якому живе лисиць більше, як людей в селі. Зробили звалище в посадці біля колишньої бані.

Куди дивиться місцева влада? На кожній вулиці є місцевий депутат! Може, інколи треба вийти з кабінету? Пройтись селом, запитати, які проблеми людей турбують? Де дівати те сміття? Уже скільки років люди хочуть щось змінити, але не вдається. Усе схвачено. То одного голосу не вистачає, то два.

Втратили віру! Втратили надію! Залишилась тільки любов до рідного села.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Борсолюк Валентина

    Є люди які можуть і головне прагнуть до змін, молоді перспективні. Але.Як завжди це слово "але" у будь якому прагнені до змін завжди заважають блати ,хабарі і т. д.Невже  за стільки років ще мало. Пані голово ви самі живете у цьому селі невже вам особисто не хочеться порядку.
  • Олег Береза

    Пані Лозінська часто їздить за кордон та бачить як розвиваються громади у Європі.Та і ми про це чуємо і читаємо. Та скільки б ми не говорили , не писали не співали про наші квітучі села- ми на рівні феодального ладу ! Разом з піснями віршами про своє село потрібно робити умови для людей, дітей- асфальтовані дороги спортивні та дитячі майданчики  вуличне освітлення.возити дітей за кордон щоб у них формувався інший світогляд та ставлення до проблем села.Клуби холодні  діти не можуть займатися у гуртках.Фапи як конюшні нема тепла, води ,каналізації.позакласну роботу не фінансують жодної спортивної секції!Хто залишиться жити у ваших казкових селах?Хто з ваших земляків професорів ректорів командирів військових частин повернеться жити у ваші квітучі села,чи який батько захоче щоб його дитина жила у смітті та все життя ходила в резинових чоботах ще й без роботи???Да один раз в рік видатні люди вашого села приїдуть Ви в будяках та холодному клубі гарно зустрінете .Фермер приготує обід гарний у місцевого батюшки в кафе випють самогонки прочитають вірші про село...В Європі   престижно жити в цивілізованих селах там створені всі умови для  ЛЮДЕЙ!Поїдьте дописувачі за кордон з Лозінською та подивіться  що є цивілізація.Там пісеньок та віршиків складають мало  -всі роблять більше справ!
  • Олег Береза

    Та не тільки у Вовчинці такі кепські справи! Подивіться далі-Листопадівка Тернівка Поличенці  Бродецьке Немиренці Молотківці Молодіжне Мшанець Марківці І Д...В смітті та бурянах стоять хати Робочі місця відсутні клуби закриті ,молодь виїхала з сіл в пошуках заробітків для прожиття Хто в селі залишився?Одні пенсіонери сільська рада завклуб-оце всі робочі місця.Ніхто не хоче доглядати та дбати про збереження сіл!Об`єднають громади - тоді взагалі села зникнуть разом з людьми!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:06 Минає рік, як ми втратили Захисника з Козятина Юрія Родюка 17:23 На Козятинщині вакцинуватимуть диких м’ясоїдних тварин від сказу 16:08 Козятинчанин у Вінниці наїхав на «зебрі» на школяра. Хлопчика доправили у травматологію 15:20 Семикласники ініціювали створення скейт-парку у Козятині Від читача 10:11 Загиблому в Маріуполі Артему був 21 рік - петиція про присвоєння звання Героя України 14:00 Живий коридор для Героя. На щиті повертається до рідної домівки Іван Білоус 13:04 У Козятині відбувся шаховий турнір. Перше місце — за першим ліцеєм photo_camera 11:39 Пам’ятнику-паровозу у Козятині «підбили око» 11:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:00 На наступному тижні знову будуть зміни в розкладі руху електропоїзда Козятин-Фастів 09:17 У Козятині полеглому Захиснику Іллі Завальному відкриють меморіальну дошку 08:04 Важко даються ігри на виїзді 08:00 На календарі 22 жовтня. Відключення світла не прогнозують (Оновлюється)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up