У Вінницькому суді назвали обставини смертельної автотрощі, в якій загинуло 12 людей

У Вінницькому суді назвали обставини смертельної автотрощі, в якій загинуло 12 людей
  • Сьогодні, 24 серпня Вінницький міський суд обрав водієві вантажівки, за участю якого сталося ДТП під Бродецьким, запобіжний захід — тримання під вартою строком на 60 днів.
  • Також у судовій залі оголосили перші деталі аварії, за яких сталося зіткнення.

Нагадаємо, смертельна аварія з 12-ма загиблими, серед яких діти, трапилася 22 серпня.

  • У день аварії поліція повідомляла про дев'ятьох загиблих — водія легковика та вісьмох пасажирів. На наступний день стало відомо — загиблих 12

Наші журналісти поспілкувалися зі старостою Бродецького Ігорем Ткачуком. Він розповів про родину загиблих та про поховання

Сьогодні, під час обрання запобіжного заходу водієві вантажівки стали відомі нові обставини цієї жахливої трощі.

 Цитуємо повідомлення суду.

— З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, керуючи автопоїздом у складі автомобіля з напівпричепом, рухаючись автодорогою у Хмільницькому районі Вінницької області у напрямку м. Козятин, в момент виникнення небезпеки для руху, а саме виїзду на його смугу руху легкового автомобіля, під керуванням потерпілого, який рухався у зустрічному напрямку, не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із вищевказаним легковим автомобілем, який повертався на смугу руху у напрямку м. Бердичів. Внаслідок чого, водій легкового автомобіля та 11 пасажирів цього ж автомобіля загинули на місці події від отриманих травм».

При обранні запобіжного заходу слідчим суддя врахував обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідково:

ч. 3 ст. 286 КК України – Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб (караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років).

Важливо:

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Читайте також:

Крадуть гроші, мруть від алкоголю, ховаються від армії: кримінальна хроніка Козятинщини за тиждень

У нашому районі сталася смертельна аварія: загинув 80-річний чоловік

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (38)
  • Елена Лавренюк

    Чомусь не садять чиновників , суддів , прокурорів , які дійсно винні. Які збили не одну дитину чи людину. Отаке наше правосуддя і жахливе сьогодення.. НАЖАЛЬ.
  • Анатолій Луцков

    Прочитав багато постів на цю тему і коментарів,трагедія дуже жахлива і вній повині розібратися тверезо і неупередженно,щоб не наказати не винних.Технічна сторона цієї трагедії така той хто має чи мав ВАЗ і його ремонтував зрозуміють про що я пишу.В попередніх постах в коментарях було повідомлено що постраждав ВАЗ 2102 в якому знаходилося 12 людей.Поперше цьому ВАЗ 50 років +- сама конструкція ходової та кузов не надійні враховуючи роки і якість там не має подушок безпеки,гідропідсилювача керма не АБС,ні сидінь обладнаних подушками безпеки чи кріпленнями для  дитячих крісел,бустерів,тощо взагалі не має нічого для безпеки.Це ВАЗ 70х років.Запхавши в нього 12 людей водій мав прощось думати, ВАЗ звісно сів хрящем в ньому зникла динаміка руху,маневренність,амортизація,здатність швидкого реагування,гарного гальмування і це не дивно при такій кількості людей в салоні де всі одне в одного на руках голові. При цьому всьому водій намагався виконувати якісь маневри,що спричинило виїзд на зустрічну смугу.Вантажівка лісовоз це вам не Матіз і не Смарт який просунеться в мінімальні габарити це 12 або  більше метрів і вага в 10 ток тон яку потрібно зупинити в лічені секунди і метри,що судячи з фото слідів від гальм намагався зробити водій,який рухався своєю полосою і робив,що міг в цій ситуації ,а багато в такій ситуації не зробиш і повісити на нього всіх собак,бо Він вижив, а хтось має бути крайнім і відповісти за смерть 12 людей і є тільки Він це не є правельним.Шкода дітей,що загинули за дурної голови дорослих і нерозумних,саме не розумних,бо розумні не запхалиб 12ть чоловік до машини і не сідалиб туди всі одне одному на голову.Але це було святкування дня народження загиблого хлопчика.Святковий настрій і не тільки сприяли цій посадці в ВАЗ яка призвела до страшної трагедії.Водію вантажівки і так доведеться все життя жити в душі з цією трагедією і пересмислювати те,що сталося.Осудити його на 10 років це взагалі треш коли і без слідчих дій всі факти на лице.
  • Сергей Каленский

    Судді не тільки корумповані та брехливі,а ще тупорилі та безмозглі істоти.Тільки придурок не розуміє,що водій лісовоза не винен.
  • Ганна Бараш

    Шановні судді...????????

keyboard_arrow_up