«Поставили знаки, щоб штрафувати людей»

«Поставили знаки, щоб штрафувати людей»
На Довженка біля будівельної бази встановили знаки «Зупинку заборонено». Ввечері автівок тут немає, а от вдень — тут так само запарковано
  • Козятинчани висловлюють свої обурення щодо нових встановлених знаків на Довженка.
  • Кажуть — це незаконно і самовільно.
  • У поліції і ЖКГ таким чином хочуть вирішити проблему запаркованості.
  • Що це за знаки та чи вирішують вони проблему?

На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернувся козятиначнин Василь. Чоловік переконаний — дорожні знаки «Зупинка заборонена», які нещодавно з’явилися на вулиці Довженка (біля будівельної бази), поставили незаконно і самовільно з однією метою — штрафувати людей. Каже, що тудою всі їздять, але бояться подзвонити і розповісти про це. 

— Люди приїздять до «Піраміди», обурюються. Знаків там ніколи не було, вони там незаконно стоять, — розповідає чоловік. — Як їхати з бази Боровського і після  повороту і там, де починається новий тротуар, отам вони їх і поставили. Хто не знає і зупиниться — їх будуть штрафувати. Хто дозволив? Це самовільно все. Там і з лівої сторони, і з правої — дорога широка, зупинка дозволяється, це ж не те, що десь на трасі на повороті зупинку заборонено. Це ж рівна дорога! То виходить, мені їхати з міста, можна стати, а як у місто — ні?

Відео дня

Ми перевірили надану нашим читачем інформацію. І справді, на ділянці дороги на Довженка, біля будівельної бази з’явилися нові дорожні знаки — «Зупинка заборонена». Рух автомобілів там жвавий, багато хто паркується, коли приїздить на закупи.

Раніше цих знаків не було, то чому ж поставили зараз? Запитали у начальника Управління житлово-комунального господарства Івана Вовкодава. Він пояснив, що отримали вимогу від патрульної поліції — встановити два дорожніх знаки. Їх встановили плюс-мінус тиждень тому.

— Після того, як ми отримали вимогу під підпис, нам дається три доби на її вирішення. Знаки ми встановили, — каже Іван Вовкодав.

На запитання, чому вирішили поставити ці знаки зараз, він відповів, що у поліції посилаються на те, що біля бази з одного боку паркуються вантажні автомобілі, з іншого боку теж паркуються машини.

— Виходить, що узбіччя дороги запарковане з обох сторін і немає нормального роз’їзду — підсумував начальник ЖКГ.

Довідково

Відповідно до Правил дорожнього руху, знак 3.34 «Зупинка заборонена» забороняє зупинку і стоянку транспортних засобів, крім таксі, що здійснює посадку або висадку пасажирів (розвантаження чи завантаження вантажу). Його дія поширюється лише на той бік дороги, на якому він встановлений.

У даному випадку встановлені знаки проблему запаркованості не зовсім вирішують. Знаки встановлені таким чином — якщо їхати від «Журавля» на Козятин зупинятися не можна, а при русі у зустрічному напрямку (зі сторони Козятина до «Журавля») — можна. Мова йде про одну і ту ж ділянку дороги.

Читайте також:

«Загули» та «заревли» і в Козятині: водіям та пасажирам «двоколісних» нагадують правила безпеки

Енергетики Вінниччини попереджають про можливі відключення світла

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Місцевий

    Знак там давно потрібно було поставити
  • Олексій

    Незрозуміло! Там реально припарковані авто нікому не заважали!
  • Stanislav Aleksandrovich

    Правильно зробили

keyboard_arrow_up