Латки на Куликівського скоро доведеться латати

Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Це ділянка дороги, яку ремонтували ще у 2021
  • Відтоді, як завершили капітальний ремонт на вулиці Куликівського, не минуло ще й двох років.
  • Натомість асфальтне покриття де-не-де вже починає псуватися.
  • Який зараз вигляд має вулиця, яку лагодили в рамках проєкту «Велике будівництво» — розповідаємо у нашій публікації

Горбата дорога — так охрестили козятинчани скандальну вулицю Куликівського, яку капітально відремонтували у 2022 році, вже після початку повномасштабної війни. Саме скандальну, адже це єдина у Козятині вулиця, через капітальний ремонт якої відкрили судову справу, яка дійшла аж до Верховного суду.

До якості ремонту на Куликівського і справді у багатьох мешканців міста було чимало запитань, і небезпідставно. Адже свіже асфальтове покриття взялися латати буквально через кілька тижнів після того, як зробили дорожнє полотно. Так на Куликівського з’явилися перші кілька десятків латок. А через пів року їх стало ще більше, бо дорогу, яку на той момент ще навіть не встигли остаточно здати в експлуатацію, довелося підрядникам рихтувати другий раз.

Коли нарешті доробили тротуар та велодоріжку і залатали всі ями, ремонт на Куликівського у рамках «Великого будівництва» нарешті завершився. Та чи стала після капремонту дорога супер рівною, такою, що можна сказати «хоч яйце покоти»? Бо ж не дарма козятинчани прозвали її «горбатою». На додачу до нерівності дорожнього покриття на Куликівського ще й проблеми із водовідведенням, через що після дощу там утворюються величезні кальобухи. Не такі, звісно, як на Винниченка, але ж там дорога не нова.

Відео дня

Насправді вулицю Куликівського робили не в два, а в три етапи. Перший почався ще у 2020 році, за каденції попереднього міського голови Олександра Пузиря. Тоді у місті існувала практика щороку робити капітальний ремонт на трьох-чотирьох вулицях, але не від початку до кінця, а на ділянках в кількасот метрів. У тому ж 2020-му зробили 230 метрів дороги на Куликівського від тунелю до автобусної зупинки. 

Уже 2021 року, коли Козятинську громаду відібрали на фінансування капремонту у рамках проєкту «Велике будівництво», вулицю Куликівського продовжили ремонтувати, цього разу аж до танка. Тоді підрядник не встиг до нового року повністю зробити тротуар, тому й довелося робити капремонт у два етапи. А паралельно з ним і ямковий.

Три роки — така гарантія на дорожнє покриття була зазначена у договорі, який Управління житлово-комунального господарства підписувало з підрядником, що робив ремонт на Куликівського на ділянці від танка до автобусної зупинки перед тунелем. Нині не минуло ще й двох років, відколи відремонтовану повністю вулицю здали в експлуатацію. Та, схоже, не за горами той час, коли її вкотре доведеться латати. 

Декілька пошкоджень асфальтового покриття ми помітили вздовж дороги. Поки що вони зовсім невеликі, та під вагою транспортних засобів, подекуди й великогабаритних, та дією високих температур асфальт пошкодиться ще більше. Найдивніше те, що крихітну яму, завбільшки з куряче яйце, ми побачили ще й на одній з латок. Тож скоро і ями доведеться повторно латати.

Не станемо заперечувати, що на ділянці від тунелю до першої автобусної зупинки покриття зносилося більше. Але ж тому ремонту вже майже три роки, а не один з хвостиком.

 

 

Читайте також:

Поліція перевіряє стан доріг та залізничних переїздів області

Які вулиці будуть ремонтувати?

«Поставили знаки, щоб штрафувати людей»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталья Тарасюк

    То в чому  річ? ??? Потрібно  зібратися  всім ---  жителям  нашого  міста! !!  Та вивести  нашу "мершу "   на ці прекрасні краєвиди   разом  з депутатами  --конфіскувати їхні  авто - ДЛЯ ЗСУ    ПОТІМ  ВОНИ  ЗАВОРУШАТЬСЯ! !! КОЛИ  ТІЛЬКИ  ПИСАТИ  В СОЦ. МЕРЕЖАХ --ЦЕ ПУСТЕ! !!!    ПОТРІБНО   ЙТИ ВСІМ   ДО ЇХНЬОГО   "ЛОГОВА ""!!!!!    ВОНА СОБІ  ВІДРЕМОНТУВАЛА  ДОРОГУ. ... ТАМ ,ДЕ ЇДЕ ЇЇ  АВТО -- ДОРОГА  БЕЗ ЯМІВ. ..  Потрібно  діяти! !!!
  • Zaja Romashkan

    А вулиця Матросова повністю в ямах, такі ями що можна голову звернути...... Та ще й буває фонарі негорять, в сліпу  добираєшся з роботи і дорога яма на ямі!😓🫣😱😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒
  • Александра Радь-Редько

    Якби якісно ремонтували, то б і дороги були відносно. Але ж так не цікаво, гроші потрібно щей в кишеню покласти! Чи то Пузирю, чи то Єрмолаєвої….

keyboard_arrow_up