Які вулиці будуть ремонтувати?

Які вулиці будуть ремонтувати?
  • Тепла погода повернулася, а це означає, що не за горами сезон ямкового ремонту.
  • Де планують рихтувати асфальтне покриття, чи є у списку славнозвісна Винниченка, де ні пройти, ні проїхати і чи збираються робити капремонт бодай однієї вулиці — з’ясовували наші журналісти

Вирізані латки на асфальті, бітумна суміш і каток — це все козятинчани зовсім скоро знову побачать на вулицях міста. Козятинська громада готується до чергового проведення поточного ремонту доріг. Ще в березні Управління житлово-комунального господарства оголосило через електронну систему публічних закупівель «Prozorro» аукціони на поточний ремонт трьох вулиць міста: Героїв Майдану, Грушевського, а також Степана Бандери (колишня Матросова). Із фірмою, яка візьметься за ямковий ремонт на вищевказаних об’єктах, вже визначилися, але договір станом на 8 квітня 2024 року ще не уклали.

Найгірше асфальтове покриття на вулицях із цього переліку саме на Грушевського. Козятинчани вже давно кепкують з приводу вибоїн, що біля колишнього магазину «Абсолют» (перехрестя з вулицею Січових Стрільців). Глибокі ями хтось пробував закласти цеглою. Сподіваємося, що коли підрядники візьмуться за роботу, вони нарешті залатають ці вибоїни. Бо поки що на тій ділянці для автомобілістів справжній рух із перешкодами, який часто-густо ускладнюють ще й припарковані на узбіччі машини.

Чи планують проводити поточний ремонт на інших вулицях, чи може Грушевського, Героїв Майдану і Степана Бандери єдині у цьому списку — поцікавилися ми в Управлінні житлово-комунального господарства.

Відео дня

— На інших вулицях поточний ремонт теж планується, — каже Іван Вовкодав, начальник управління ЖКГ. — Ми рахували допорогові суми, визначимо переможців із найнижчою ціною і будемо з ними працювати відповідно до укладених договорів. У списку вулиць, де плануємо зробити поточний ремонт, їх близько двадцяти. Це як зазвичай заасфальтовані, де відбувається рух громадського транспорту, по різних мікрорайонах міста, не лише в центрі.

Вулицею Винниченка автобуси не їздять, але там найгірше асфальтове покриття у всьому центрі міста. Це знають і пішоходи, і автомобілісти, і велосипедисти. Через відсутність належного водовідведення після дощу там збираються справжні озера і вода не сходить днями. Найкритичніша ділянка навпроти колишнього «Каштану». Там буквально вибоїна на вибоїні. Тому ми не могли оминути увагою вулицю Винниченка і запитали в управлінні житлово-комунального господарства, чи потрапила вона до списку вулиць на проведення поточного ремонту.

— Так, Винниченка є у цьому переліку, — відповів Іван Вовкодав. — Ми планували на цій вулиці капітальний ремонт зробити, але будемо виходити з того, що у нас є, тому проведемо тільки поточний.

За словами Івана Вовкодава, у цьогорічному бюджеті на поточний ремонт, оновлення розмітки та грейдерування доріг передбачено 6 мільйонів 350 тисяч гривень. Не виключено, що грейдеруванням цьогоріч займатиметься місцеве комунальне підприємство «Чисте місто».

— «Чисте місто» оголошувало тендер на закупівлю грейдера, — пояснює Вовкодав. — Вже визначилися з переможцем і уже повинні підписати договір.

— Чи планується цього року капітальний ремонт доріг?

— Ні, капітального ремонту не планується. Зараз навіть в області відсутня програма співфінансування, вона поки не працює. В органів влади всіх рівнів, і у нас в тому числі, позиція така, що ми поки обійдемося без капітальних ремонтів, щоб якомога більше коштів виділяти на Збройні сили України.

 

Читайте також:

«Поставили знаки, щоб штрафувати людей»

«Загули» та «заревли» і в Козятині: водіям та пасажирам «двоколісних» нагадують правила безпеки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Читач22

    Впечатление такое, что те кто строит и ремонтирует дороги - делают это впервые. Ведь наверное первокласнику известно, что если на дороге стоит вода - дороги здесь НЕ БУДЕТ. Хоть золотой асфальт положи, хоть серебряный. А вместо того чтобы отвести воду с дороги - лучше каждый год  ямочный - то есть текущий - ремонт делать. Это же золотое дно, ребята, и безработицы никогда не будет, и бабки живые всегда...
  • Лена Тортофея

    Боже, дороги в Козятині це просто щось неймовірне😭😭 в найгіршому сенсі цього слова. Щоразу, коли приїжджаю переживаю, щоб не було дощу, бо під калюжами не видно цих ровів. Я щиро співчуваю власникам автомобілів. Особливо центральна вулиця - це просто сором
  • Валентин Ільчук

    А по селу Козятин не треба ремонтувати дороги проїхати неможливо яма на ямі грейдер вже років 10 там не рівнів.
  • Alexandr Stepaniuk

    Пустіть ви того грейдера по всіх вулицях де немає асвальту, і ту Вінниченка закидайте хоть камінцями

    Ольга Малащук reply Alexandr Stepaniuk

    Alexandr Stepaniuk Вігнничннко сама жахлива, особливо біля Господорочки, а біля Екрана озеро після дощу.

keyboard_arrow_up