Закладали нарізані карти асфальтом і трохи ліпили саманами

Закладали нарізані карти асфальтом і трохи ліпили саманами
  • Люди старшого покоління знають, що саман — це суміш глини, соломи і води.
  • У нашій історії замість глини — пил, свіжий асфальт і непередбачувана в технології ремонту дороги трава.

Мова йде про ямковий ремонт на вулицях Червоної Калини, Князів Острозьких та Героїв Майдану. Нарізали карти на згаданих дорогах десь тиждень тому. До того скільки тих карт нарізали, якої вони форми, це латка на пів дороги чи завширшки через всю вулицю —  у нас до дорожників питань немає.

Водіям було в чому поспівчувати. Вони мали незручності, коли на вулиці Героїв Майдану в районі річечки два дні долали перешкоду з меншою швидкістю, ніж швидкість пішохода.

Відео дня

Через два дні від початку ремонту з самого ранку нарізані карти обробили емульсійно- бітумною сумішшю, а ближче до кінця робочого дня почали нарізані карти закладати асфальтом. Дорожники знають, що дорожні карти після фрези продувають потоком повітря, а саму лунку обробляють гарячим бітумом.

У день закладки асфальту добрі господарі на вулиці Героїв Майдану скосили траву біля своїх будинків. Сильний вітер, що був того дня, розніс скошену траву з пилом в оброблені сумішшю карти. Так і закладали дорожники асфальт на траву у нарізані дорожні карти. Питань до них немає. Кому ж хочеться руками вигрібати прилиплий до бітуму пил чи траву? Є питання до тих, хто має контролювати найманих працівників. Чому не можна нарізати стільки карт, щоб у той же день всі їх залатати? Наприклад, на частині вулиці Героїв Майдану нарізані карти залишились на дорозі до кращих часів, скошена трава у лунках перетворилася на сіно. 

Підрядник зацікавлений якнайшвидше зробити ремонт і отримати за роботу гроші.  Поки не буде контролю за фірмою, якій замовили ремонтні роботи, доти у нас будуть дороги такими, якими вони у нас є.

Продовжили нарізати дорожні карти працівники дорожньої служби в п’ятницю 17 травня і дійшли до перехрестя з вулицею Січових Стрільців. Ранком наступного дня нарізані карти вони  стали обробляти бітумною емульсією.

 Нас цікавило чи оброблять емульсією нарізані карти, в яких не встигли укласти асфальт у вівторок 14-го травня.

Зробили все майже за технологією. А те майже вони доробили коли, ми їх попросили обробити бітумною сумішшю і середину карти. За роботу яку вони виконали сьогодні 18 травня їм можна подякувати. 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up