«Ганяють так, що гуде все місто»

«Ганяють так, що гуде все місто»
Неможливо не почути, як останнім часом у Козятині ревуть двигуни гонщиків двоколісних коней, які одним своїм звуком моторів нагонять страх.
  • Шумна небезпека. Козятинчани нарікають на ревучі мотори мотоциклів, які з'являються у місті надвечір. Окрім гучності такої їзди, вона ще є, за словами очевидці, небезпечною.
  • Адже швидкість у гонщиків не мала.
  • Що з цього приводу кажуть у поліції — дізнайтесь у матеріалі

З настанням теплої пори на дорогах значно збільшилася кількість мотоциклів, скутерів та мопедів. Не виняток і Козятин. Неможливо не почути, як останнім часом ревуть двигуни гонщиків двоколісних коней, які одним своїм звуком моторів нагонять страх. То якби лише тільки звуком, а то ще й швидкістю. На днях один із таких мотоциклістів чи то байкерів промчався по вулиці Незалежності, повз велосипедистів, які їхали обабіч дороги. Про цей випадок, який неабияк налякав дітей, нам розповіла читачка.

— Ми їхали собі спокійно з вечірньої прогулянки зі стадіону додому, — розповідає Ольга. — Об’їжджали сміттєві баки біля бувшої друкарні повз нас прогнався той мотоцикліст, якого вже неодноразово бачила і чула у нашому міст. Він промчався не 50, не 80 кілометрів за годину, а мабуть більше сотні. Доїхавши до перехрестя, де вже межі міста Козятин і села, розвернувся і вже погнався знову у бік міста. Аж мурахи по шкірі побігти, така була швидкість, і діти поналякувались. Це ж треба так ганяти по місту. Діти ходять, на велосипедах їздять, самокатах. Страшно уявити якої біде може наробити таке ганяння. Подібні випадки «вихваляння швидкістю» бачила ще біля будинку культури у селі Козятин. Там на «п’ятачку» біля магазинів частенько збираються мотоциклісти. Гудуть на все село ними. А ще можуть їздити по тротуарній доріжці туди-сюди, а поруч дитячий майданчик. Цікаво, наша поліція слідкує за такими діяннями на дорозі, бо здається мені, що це повне нехтування правил дорожнього руху.

Нагадаємо, наприкінці травня у нашому районі 17-річний парубок, який не мав посвідчення водія керував мотоциклом, збив 4-річного хлопчика. Внаслідок автопригоди дитина отримала травми й доставлена до медичного закладу.

Відео дня

За коментарем стосовно того, чи відстежують наші правоохоронці дії мотоциклістів на наших дорогах та як з ними борються, звернулися до В’ячеслава Сушка, начальника сектору реагування патрульної поліції у Козятині

За його словами, в минулому тому році тимчасово затримали три спортбайка, які в свою чергу поставили на майданчик. В цьому році вже було одне звернення стосовно порушення ПДР. У результаті — водія притягнули до адміністративної відповідальності

— На дорогах території обслуговування відділення поліції № 2 Хмільницького районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області є значна кількість мототранспорту, — розповідає В’ячеслав Сушко. — Загалом, це сезонний вид транспорту, про що свідчить збільшення кількості мотоциклів, скутерів та мопедів саме весною, літом та осінню. Нещодавно серед водіїв мототранспорту проводили профілактичні заходи по дотриманню правил дорожнього руху, яких варто неухильно дотримуватися водіям та пасажирам двоколісного транспорту. Однак все ж існують поодинокі випадки нехтування правилами дорожнього руху водіями мототранспорту, на що працівники поліції здійснюють реагування та профілактику. Звертаюсь до власників двоколісних  — тим, хто не знає правил дорожнього руху, не має відповідних дозвільних документів на право керування та не маючи відповідних навичок керування — здійснювати керування такими транспортними засобами забороняється. Також слід дотримуватись швидкісного режиму та рівня шуму в житлових масивах, що в свою чергу обумовлено соціальним напруженням в наслідок «Військового стану» в країні.

Довідково

Усі двоколісні транспортні засоби мають бути застраховані. За невиконання вищезазначених вимог (наявність посвідчення водія з відповідною категорією, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та державні номерні знаки) встановлено адміністративну відповідальність.

Правила безпеки

За інформацією Управління превентивної діяльності обласного главку поліції, за 4 місяці поточного року на території області сталося 23 ДТП за участі водіїв двоколісних транспортних засобів, з який 14 — з травмованими. У цих аваріях травмувалося 16 осіб та 1 людина загинула. Водіям та пасажирам двоколісних транспортних засобів нагадали кілька правил безпеки, які можуть врятувати життя та зберегти здоров’я

  1. перед виїздом перевірити справність гальма, звукової та світлової сигналізації на транспортному засобі;
  2. водій та пасажири мають бути в застебнутих мотошоломах;
  3. водій має враховувати дорожню обстановку, особливості вантажу, який він перевозить, стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно ним керувати;
  4. керувати мотоциклом, мопедом (скутером) дозволяється особам з 16 років за наявності водійського посвідчення відповідної категорії;
  5. забороняється перевозити на задньому сидінні дітей, зріст яких нижче 145 см;
  6. не рекомендується перевозити людей, які сидять боком, а також осіб у нетверезому стані;
  7. під час маневру обов’язково користуватися дзеркалами заднього виду, та візуально перевірити «сліпу зону»;
  8. водії мотоциклів, які рухаються групами, мають їхати один за одним;
  9. під час маневрування об’єктивно оцінювати досвід керування та технічні особливості транспортного засобу;
  10. мати медичну аптечку і знак аварійної зупинки;
  11. не рухатися розділовою смугою в заторі;
  12. не керувати транспортним засобом у стані сп’яніння.

Читайте також:

Двоє людей загинуло, ще двоє — у лікарні: у нашому районі зіткнулося дві автівки

Один давав 3 тисячі гривень, а інший — 5. Як п'яні водії пропонували копам хабарі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Раечка Рая

    Ні поліція не бачить, ні воєнкомат цих дебілів 😂😂😂
  • Елена Заичко

    З якого віку можна їздити дітям?
  • Анатолий Кюсатс

    Пишуть ті, хто заздрить що не може собі дозволити двоколісного коня, бо дружина не дозволяє))))
  • Сергей Войтко

    Ходіть по тротуарам ,їздіть по велодоріжкам ,переходьте дорогу на пішоходних переходах і все буде ОК. Всім удачі на дорогах і пішоходам і водіям .

    Ket Ket reply Сергей Войтко

    Все так, тільки ПДР ніхто не відміняв!!!)

keyboard_arrow_up