Вона — реабілітолог, а він — воїн ЗСУ: зворушлива історія кохання Марії та Євгена

Вона — реабілітолог, а він — воїн ЗСУ: зворушлива історія кохання Марії та Євгена
Марія та Євген познайомилися в ортопедичному центрі. Зустрічалися близько року і перед Великоднем одружилися
  • Щастя молодим. Радісна подія трапилася у житті нашої землячки, відомої спортсменки Марії Шпатківської та військовослужбовця ЗСУ Євгена. Вони — одружилися.
  • Познайомилися в ортопедичному центрі, куди Євген потрапив після поранення.
  • Марія стала його реабілітологом, а згодом і другою половинкою

Перед Великоднем двоє закоханих Марія та Євген офіційно стали чоловіком та дружиною. Марія — козятинчанка, паралімпійська спортсменка, неодноразова чемпіонка України, тепер — реабілітолог.  Їй 23. Євген — уродженець Севастополя, військовослужбовець ЗСУ. Йому — 27. Як познайомилися, закохалися та розписалися? Про це нам розповіла сама наречена. Та спочатку нагадаємо читачам про здобутки нашої землячки у спорті. Марія Шпатківська народилася в Козятині, проживала в Титусівці. З народження не має частини лівої руки. Та така особливість дівчини не стала на заваді йти до своєї мрії та досягати успіхів. Марія любить спорт і почала ним займатися з самого дитинства, з восьми років. Спочатку це було плавання. Потім, коли козятинський басейн закрили, вона перейшла на легку атлетику — бігала спринт і метала м’яча. Трохи згодом, десь з 13 років почала штовхати ядро та метати спис. Велике бажання, щоденні тренування та наполегливість дали свої результати. Марія — неодноразова призерка чемпіонатів України, учасниця чемпіонатів Європи і світу, майстер спорту України міжнародного класу (клас F46) серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

— У спорті я була до 2022 року, коли розпочалася війна, тренування призупинила, — розповідає Марія. — З травня того ж року пішла на роботу у Вінницький ортопедичний сервісний центр, так як закінчила Вінницький педагогічний університет, за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія».

Зі своїм судженим Євгеном Марія познайомилася на роботі. Це було кохання з першого погляду. На той момент він ще не був пацієнтом Центру ортопедії і знаходився в Інституті реабілітації.

Відео дня

— Наш центр дуже часто вивозить хлопців, які проходять лікування, на дозвілля, — продовжує Марія. — Якось ми поїхали в більярд, там і познайомилися. Згодом Євген потрапив до нас на протезування, я була його реабілітологом і так все почалося.

За словами Марії Євген — солдат-навідник. Травму отримав на Луганщині. Після поранення його довго не могли евакуювати з бойових позицій до лікарні. На місці він затиснув рану на нозі турнікетом. Але, на жаль, потім її довелось ампутувати.

— До нас у центр потрапляють хлопці, в яких уже рани загоїлись і коли вони готові до протезування, — каже Марія. — Моє завдання підкачати м'язи, так як після ампутації втрачається м’язова сила, і навчити ходити на протезі. Зараз Євген повністю протезований, ходить самостійно. 

Після знайомства і далі під час реабілітації та підготовки до протезування між молодими людьми спалахнула іскра кохання, а згодом і ціле полум'я. Зустрічатися почали у липні минулого року. Цьогоріч, напередодні Великодня, третього травня закохані офіційно зареєстрували свої почуття і стали родиною.

— Це мало бути тихенько, ніхто не мав знати, але вийшло все навпаки, — ділиться з нами Марія. — Після розпису просто пішли посиділи в кафе, але так співпало, що у наш Центр волонтери привезли хлопцям м’ясо, смажили шашлик і нас запросили. Тому так співпало. Ми прийшли і нас там привітали.

До речі, цією приємною новиною про одруження і поділилися на сторінці медзакладу. Згодом її підхопили і наші місцеві групи у соціальних мережах. Всі шлють вітання молодятам, радіють за них і бажають жити в мирі та злагоді.

«Кохання Марії та Євгена зародилося у стінах Центру, тому і день розпису вони розділили разом з нами. Ми безмежно щасливі за новостворену сім'ю і щиро бажаємо їм кохання, взаєморозуміння та безліч прекрасних моментів разом! Ортопедсервісцентр єднає серця», — написали на сторінці у фейсбуці Ортопедичного центру

«Вінниця стала містом їхньої зустрічі, місцем зародження їхньої любові. Два закоханих серця поєднали свої долі! Щиро вітаємо молодят із визначним для них днем!» — написав Валерій Швець у групі «Спортивна Козятинщина».

Наразі молодята проживають у Вінниці. По можливості, коли має час, Марія приїздить до батьків у рідну Титусівку. Але часу якраз у дівчини небагато. Адже віднедавна вона знову відновила свої тренування. Тож паралельно і працює, і займається спортом. Бажаємо новоствореній родині палкого кохання та взаєморозуміння, а Марії, особисто, подальших здобутків на спортивній ниві

Читайте також:

Переселенка з Генічеська викладає живопис у музичній школі

Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає

Рушники, вишиті у скандинавській техніці, писанки та старі листівки — що цікавого на виставці в Музеї

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Евгения Котюжанская

    Щастя молодим🫶🫶

keyboard_arrow_up