Просять зробити біометрику безкоштовно

Просять зробити біометрику безкоштовно

На сайті Президента України з’явилася електронна петиція, в якій пропонується зробити оформлення біометричного паспорта для українців безкоштовним. Нині, щоб його отримати, слід викласти 557 гривень за звичайну процедуру, при якій паспорт виготовляють місяць. Прискорене виготовлення обійдеться у 810 гривень.

Як відомо, біометричний паспорт відрізняється від звичайного тим, що в нього вбудована спеціальна мікросхема, котра містить фото власника та його дані: ПІБ, дату народження, номер паспорта, дату його видачі та закінчення терміну дії, іншу додаткову інформацію. Цей документ суттєво спрощує процедуру виїзду співвітчизників у ЕС. Нині без віз українці можуть подорожувати в Латвію, Литву, Естонію, Німеччину, Польщу,  Австрію, Бельгію, Грецію, Португалію, Словаччину, Францію, Чехію, Словенію, Угорщину, Фінляндію, Швецію, Кіпр, Румунію, Хорватію, Болгарію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

Щоб петицію прийняли до розгляду, вона має набрати 25 тисяч підписів. На сьогодні під нею розписалися 207 громадян. Проголосувати на підтримку безкоштовної біометрики можна за посиланням https://petition.president.gov.ua/petition/37938

— Біометричні закордонні паспорти користуються зараз надзвичайним попитом, — розповіла газеті “RIA-Козятин” тимчасово виконуюча обов’язки завідувача Козятинського районного сектору Управління державної  міграційної служби України у Вінницькій області Олена Дубовська. — Їх замовляють удвічі більше, ніж паспортів громадянина України. Люди займають чергу з самого ранку.

Відео дня

За останній період їх отримали більше тисячі мешканців Козятинщини.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 21:17 Розпис яєць давня українська традиція і оберіг для родини. 19:42 Сталевий воїн з позивним «Беркут» загинув на Донеччині. Сьогодні — річниця 17:20 Козятинська ЦРЛ отримала інфузійні насоси від благодійників 15:32 Вінниччину накриє циклон. Попереджають про грози, місцями з градом та заморозки play_circle_filled 14:20 Як у Козятині байкерський сезон відкривали photo_camera 13:07 Минула річниця, як від важкої хвороби зупинилося серце Воїна Михайла Юрчука 12:01 Церква Святої Параскеви давно не бачила стільки радості в очах прихожан 11:00 Разом з військовими і відомими вінничанами встановили Рекорд України
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up