«Не було б «Об'єднання Ірини Колесник» без всіх вас», — сказала вона на зустрічі волонтерів

«Не було б «Об'єднання Ірини Колесник» без всіх вас», — сказала вона на зустрічі волонтерів
  • Минулої неділі в актовій залі Козятинського залізничного училища не було де яблуку впасти. Зібралися козятинці і гості міста, які своїми діями чи вчинками наближують Україну до перемоги над ворогом.
  • До вашої уваги репортаж з місця події.

Козятинчани знають, що через бункерного діда вони сидять у зтрумлених квартирах по 16 годин на добу. Через погані справи на фронті терорист №1 вирішив налякати мирне населення. Злякав так, що в актовій залі залізничного училища було повно людей,  хоча й довелось проводити зустріч волонтерів за допомогою телефонних ліхтариків і 5-ти світильників, які освітлювали сцену. Генератор, який подарувала залізничному училищу волонтер Ірина Колесник також працював, але у нього була трохи інша місія.

Ведучу заходу присутні в залі зустріли бурхливими оплесками. Вона повідомила, що зібралися вони, щоб відзначити волонтерів, які входять до об'єднання Ірини Колесник. Почався захід відзнак волонерів Українським Славнем. Його виконали майстри вокалу Тетяна Фабіцька та Даша Пазій. Після Гімну України пом’янули хвилиною мовчання всіх загиблих воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну. 

У першій частині привітань на сцену виходили наші земляки і волонтери з інших міст, які доставляють вантажі на передову чи плетуть сітки, готують сухі борщі чи шиють бійцям одяг та подушки на місці. Серед них Вікторія Хоманець, Олег Поліщук, Марина Волкова, Тетяна Мозгова, Тетяна Савчук, Тетяна Поліщук, Даша Пазій з Балаклії, В'ячеслав Заремба, Наталію Безнощук, Ліцей №9, Ольга Пирогова, Тетяна Яковлева, Роман Масира, Антон Борис, Неля і Володимир Шуляки і багато інших. 

Відео дня

— З Ірою їздити в зону бойових дій я люблю і разом з тим їздити з нею трохи небезпечно. Вона кожного разу домовиться з військовими, щоб бути чим ближче до зони розмежування. — казав Володимир Шуляк.

Крім волонтерів, Ірина Колесник та Павло Пойда відзначили пресу за висвітлення достовірної інформації: «Вісник Козятинщини» та «RIA Козятин».   

В другій частині привітань відзначали воїнів передової. За багатьох з них через те, що сини воюють, відзнаки від об'єднання Ірини Колесник отримували матері воїнів.

В цей день волонтерському «Об'єднанню Ірини Колесник» виповнилося п'ять років. 

— З одними справжніми українцями, я знайома від Помаранчевої революції. З іншими мене доля звела трохи пізніше. Все, що ми робимо, то дійсно частина нашої перемоги над ворогом. Не було б «Об'єднання Ірини Колесник» коли б не були біля мене такі люди, як всі ви. Україна понад усе і Слава Україні! сказала вона

В третій частині голова об'єднання Ірина Колесник та спів голова Павло Пойда відзначили Голову Глуховецької селищної ради Осександра Амонса, сільських старост Наталію Василюк та Олену Борщаківську.

Після привітань волонтерів на сцену з авторськими піснями вийшов гурт «Пан Карпо». Це співаки-волонтери, які дають концерти для наших захисників в найгарячіших точках.  Об'їздили  весь фронт від сходу України до півдня. Їдуть з своїми піснями туди, куди інші бояться їхати. Деякі артисти мають контузії. В репертуарі гурту патріотичні пісні для підняття бойового духу воїнів передової. А починають вони свої концерти з Червоної рути.Так було і цього разу. В перервах між піснями Пан Карпо, це псевдонім керівника гурту, розповідав біографію гурту. 

Зібралися співаки у 2018-у. Коли почалося повномасштабне російське вторгнення вони хотіли припинити свою артистичну діяльність. Тільки їм зателефонували хлопці з Херсонщини, попросили приїхати з концертом тому, що інші співочі колективи бояться їхати, де близько стріляють. Так гурт продовжив своє існування. Співав гурт захисникам Маріуполя. Зараз нікого з тих захисників вже немає. 

Гурт «Пан Карпо» на честь захисників Маріуполя написав пісню. Козятинські волонтери і волонтерки слухали її стоячи.

Де гурт «Пан Карпо», там і скринька збору коштів з ними. Вони збирають на автівку на передову, а козятинські волонтери залюбки долучилися до збору коштів 

Завершували вітання волонтерів тим з чого й почали — виконанням Гімну України  гуртом та всієї глядацької зали  

Читайте також:

За продуктовими наборами козятинчани стоять в черзі по кілька годин

Відновив роботу Центр видачі гуманітарної допомоги від Ірини Колесник. Критерії видачі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up