На клубному ставку лебеді чекають на поживу від людей

На клубному ставку лебеді чекають на поживу від людей
  • В понеділок, 8-го серпня ми перевіряли як проходить поточний ремонт доріг центральних вулиць села Козятина.
  • На клубному ставку біля самої греблі плавали красені лебеді. Коли ми зупинилися,щоб зробити з ними фотосесію, вони взяли курс прямо на камеру

Лебеді пливли до нас в надії, що ми дамо їм чогось смачненького. Вони підпливли до самісінького берега і чекали на поживу. Щоб зробити гарний кадр, нам потрібно було, щоб вони відпливли від берега хоча б на метр. А вони були вірні своїй тактиці, наче розуміли, якщо людина зупинилась, то повинна чимось птаху віддячити. Чого королівським птахом любуватися без плати? Зупинився на нас дивитися, то і їсти давай. Так вони стояли у воді на місці хвилин 5. Мусили їм, щоб вони відпливли від берега, шматочок батона розділити на всіх і кинути на воду. Хоча лебідь не гуска, в основному харчується водоростями і молюсками, що на дні водойми. Шматочок, який ми розділили на сімох птахів, їм не зашкодить, але ми не знаємо чим і в якій кількості пригощали пернатих з доброю душею люди до нас. 

Воно цікаво, особливо дітям, кормити лебедів. Тільки така любов до живої природи іноді може зашкодити самим птахам. 

Відео дня

Лебідь — птах дикої природи. Все, чим птах харчується, він знайде на дні водойму на якому знаходиться. Коли так цікаво дітям погодувати лебедів, то візьміть з собою листя капусти, салату чи порізані мілкими шматками овочі. Вони точно птахам не зашкодить. Ще можна дати зерно пшениці чи кукурудзи. Тільки в будь-якому випадку ми таким чином птаха дикої природи привчаємо харчуватися не природним способом. 

Фахівці орнітологи не рекомендують підгодовувати лебедів. Не радять вони годувати лебедів з рук. Деякі білі красені можуть турботу людини оцінити зовсім по іншому і своєму годувальнику можуть віддячити синцями на тілі.

Треба пам’ятати, що королівські птахи прийшли до людей, щоб ми пишалися ними. А ми люди через надмірну любов до птахів іноді шкодимо їхньому здоров’ю

Читайте ще:

Ростуть баштанні і в нашому краї. Це довів наш земляк Анатолій Огороднійчук

Качки та гуси будуть цілими: на Вінниччині заборонили полювання на пернату дичину

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ніна Козачук

    Краса

keyboard_arrow_up