«Маємо підтримувати наших воїнів, бо завдяки їм ми тут у теплі»

«Маємо підтримувати наших воїнів, бо завдяки їм ми тут у теплі»
  • Людмила та В’ячеслав із перших днів повномасштабного вторгнення волонтерять і допомагають ЗСУ.
  • Три місяці тому чоловік із дружиною почали збирати гроші на автівку для 80 десантно-штурмової бригади.
  • Щоранку Людмила ставить біля свого торговельного контейнера незвичну скриньку — тубус від протитанкового гранатомета

Ми часто розповідаємо про козятинських волонтерів, які піклуються про ЗСУ, переселенців та місцевих мешканців. Це прості люди, які не мають надзвичайних здібностей, але роблять все можливе й неможливе, аби допомогти армії та цивільним пережити ці складні часи. Одні з таких — Людмила та В’ячеслав. Вони — волонтери фонду «Бойовий волонтер України». Ця благодійна організація займається підтримкою не лише військових, а й медичної сфери. Нещодавно волонтери фонду передавали медикаменти на військові та цивільні лікарні, зокрема і Козятинській ЦРЛ, доправили військовим велику партію гуманітарної допомоги від фінської асоціації «OMRI RY — PRO UKRAINA».

— Голова фонду, Володимир Буцій — це наш друг, я знаю його багато років, — розповідає Людмила. — Колись ми працювали в одній організації, так і здружилися. Він сам родом із Заходу України, був на Майдані, з 2014 року воював. Він створив благодійну команду і запросив нас до себе.

Людмила та В’ячеслав передають на фронт продукти, окопні свічки. Волонтерять не лише самі, а й активно підключають рідних — мама Людмили разом із сусідками в’яже для наших військових шкарпетки та рукавички. А ще подружжя козятинчан долучається до збору коштів на потреби ЗСУ — вони їздять на благодійні концерти разом із гуртом «Draft», які також є волонтерами фонду. А в листопаді минулого року Людмила з В’ячеславом взялися збирати кошти на автомобіль та буржуйки для одного із підрозділів 80 десантно-штурмової бригади. Цей збір оголосив фонд «Бойовий волонтер України». Біля своєї торговельної точки на маленькому базарі Людмила поставила «скриньку» для збору із табличкою «На ЗСУ». Але це не звичайна коробка чи банка, а пустий тубус від справжнього протитанкового гранатомета, розписаний малюнками київського художника.

Відео дня

— Цю «скриньку» привіз Володимир Буцій, — продовжує наша співрозмовниця. — Минулого року у березні в кінотеатрі виступав гурт «Draft» і під час концерту хлопці збирали гроші в цю базуку (протитанковий гранатомет — авт.). Довгий час вона просто стояла у нашого звукорежисера Кості Гончара в гаражі. Я запропонувала хлопцям поставити базуку біля себе. Що зберемо — те зберемо.

Минулого місяця у скриньку задонатили 2,5 тисячі гривень. Цього разу нашим волонтерам вдалося зібрати 4700 гривень.

— Люди кидають, хто скільки може, хто кине 10 гривень, хто сто, — каже Людмила. — Усі вони різного віку. Підійшов якось дідусь, тримає двохсотку і питає мене: «Доця, це сюди кидати?» Я кажу: «Так». Він зазирнув у базуку й каже мені: «Щось там мало». Я пожартувала: «Бо труба висока». Є у мене хлопчик маленький, йому років сім, він постійно з дідусем підходить і двадцятку кидає. Багато діток, які йдуть зі школи, також кидають гроші. Бачать напис «На ЗСУ», відкривають рюкзака і шукають гроші. Вони хочуть, щоб швидше була Перемога. Бо це їхнє дитинство і вони мають рости в мирі.

— До мене бабусі приходять, з пенсії дають по 100 гривень, — каже чоловік Людмили В’ячеслав. Біля його торговельної точки стоїть ще одна скринька для збору. — Ми самі також часто кидаємо. Сьогодні ще парафін мені привезуть на окопні свічки. Папір ми беремо з-під сиру, він найкращий, там найцупкіший картон, а жерстяні баночки нам збирають у Калинівці.

— Треба підтримувати військових, бо зараз такий час — як не ми, то хто, — підключається до розмови Ольга, яка торгує поруч із Людмилою. Вона також регулярно донатить у скриньку. — Багато хто цю скриньку обминає, але кого війна дійсно зачепила, то завжди допомагають. Нашу сім’ю війна зачепила, тому ми стараємося допомагати волонтерам, бо завдяки їм хлопці мають допомогу.

— Дуже багато є таких хороших людей, які не проходять повз, — каже Людмила. — Ми будемо старатися робити все, що від нас залежить. Маємо підтримувати наших воїнів, бо завдяки їм ми тут у теплі. Підрозділ 80 десантно-штурмової бригади, для якого ми збираємо гроші, на самому «нулі». Їм дуже потрібен автомобіль, щоб вони могли їздити і до нас сюди нічого не летіло.

— Машини для військових — це вкрай важливо, тому що машини на «передку» — це розхідний матеріал, — додає В’ячеслав. — Мої друзі із Запоріжжя зібралися на пікап, а він прослужив півтори доби. В нього прилетіло. Наш Фонд передав військовим вже близько 90 машин і серед них тільки дві чи три списані. Всі інші працюють, Бог їх береже.

Скриньки для збору на 80 десантно-штурмову бригаду стоять біля контейнера «Турбівхліб» на вулиці Василя Земляка, у точці продажу Калинівських ковбас на ринку та в піцерії «ArmAto». Долучайтеся до збору.

Запрошуємо на благодійний концерт

На авто із хорошою прохідністю та буржуйки для 80 десантно-штурмової бригади потрібно 350 тисяч гривень. Збір просувається дуже повільно і триває вже не один місяць. Долучився до збору гурт «Draft», учасники якого також є волонтерами фонду «Бойовий волонтер України». Аби зібрати кошти, хлопці їздять з благодійними концертами у різні міста. Зовсім нещодавно вони виступали у міському будинку культури в Козятині, де зібрали 21 тисячу гривень. 

А цієї суботи, 27 січня, лідер гурту «Draft» Сергій Гайдучок дасть сольний благодійний концерт, на який запрошує усіх. Захід відбудеться о 18.00. Місце проведення — піцерія «ArmAto». Вхід вільний, але готуйте донати для 80 десантно-штурмової бригади. Якщо хочете підтримати збір просто зараз, можете надсилати свої донати на Монобанк за цим посиланням.

 

Читайте також:

За донат у 200 гривень є шанс виграти сертифікат до стоматолога на 2 000

Козятинчанам, що воюють на Бахмутському напрямку, терміново потрібні далекоміри та тепловізори

Для плетіння сіток дуже потрібний білий капроновий тюль

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина Шуляк

    Хай Бог дає вам здоров'я

keyboard_arrow_up