Гроші, які збирали собі на дрон, школярі вирішили передати на ЗСУ

Гроші, які збирали собі на дрон, школярі вирішили передати на ЗСУ
  • Учні однієї з гімназій нашого міста, 14-річний Назар та 8-річний Богдан Кесарчуки, мріяли про власний дрон і стали на нього збирати гроші.
  • Але коли почули про атаку іранськими дронами нашої інфраструктури, вирішили зібрані кошти передати на дрон для ЗСУ, який збиватиме Shahed-136.

Учні однієї з гімназій нашого міста, 14-річний Назар та 8-річний Богдан Кесарчуки, мріяли про власний дрон і стали на нього збирати гроші. Але коли почули про атаку іранськими дронами нашої інфраструктури, вирішили зібрані кошти передати на дрон для ЗСУ, який збиватиме Shahed-136.

Нам цю історію розповіли самі гімназисти. Вони не знали, як перерахувати гроші на ЗСУ, щоб не стати жертвою шахраїв, тож зі своїм дідусем звернулися до редакції. Школярі хотіли не просто перерахувати гроші на ЗСУ, а щоб вони пішли саме на український дрон, який має знешкоджувати іранські дрони-камікадзе.

Відео дня

— Ми знаємо, що іранські дрони несуть велику загрозу нашій інфраструктурі і хочемо, щоб Україна мала дрони, які збиватимуть іранські, — кажуть хлопці.

— А що ви ще знаєте про ті іранські дрони? — запитали ми у них.

— Про них ми майже нічого не знаємо. Знаємо, що ті дрони-камікадзе військові називають «мопедами» та «балалайками» через характерний звук, який видає іранський безпілотник під час польоту. Саме ці дрони несуть небезпеку для мирних жителів України.

— Хлопці, а як вам вдалося за декілька днів зібрати 2 тисячі гривень?

— Ми почали збирати гроші ще з кінця літа. Хотіли зібрати гроші, щоб купити безпілотник собі, а як дізналися про іранські дрони, то вирішили віддати зібрані гроші на дрони для ЗСУ, щоб наші нищили їхні дрони-камікадзе.

— А звідки брали гроші, якщо то не таємниця?

— Таємниця може бути тільки для мами й бабусі, ми економили з тих грошей, які вони нам давали в школу. Ще в нас у Козятині і Махаринцях є наші дідусі. Вони знали, що ми збираємо на дрон і давали нам гроші за допомогу їм на городі.

— Ви гроші віддасте на дрон для ЗСУ, а як буде з дроном вашої мрії?

— Почнемо знов збирати, — відповіли юні Кесарчуки.

Читайте також:

Нашу область знову атакували дрони. Сили ППО їх збили

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ганна Кунанець

    Ці дітки виростуть патріотами України! Щасливого і мирного зростання Вам! Сердечний уклін батькам
  • Валентина Мельник

    О!!! Знайомі хлопчики.Як приємно.Молодці.Яке корінні,таке й насіння.Респект батькам за виховання.
  • Виктория Седлецкая

    Розумашки
  • Олег Петров

    Краще би іграшки собі купували!!!

keyboard_arrow_up