«Люди, будьте взаємно красивими!»: історія волонтерства нашої землячки Дар'ї Дерев'янко

«Люди, будьте взаємно красивими!»: історія волонтерства нашої землячки Дар'ї Дерев'янко
  • Дарія є студенткою п'ятого курсу Львівського національного університету імені Івана Франка, де вона навчається за спеціальністю «Міжнародна економіка»
  • Її приголомшлива історія волонтерства почалася ще в третій день війни. Страх і невідомість не дозволили їй лишитися осторонь. Після почутого в новинах про потребу волонтерської допомоги на вокзалі, Дарія не вагаючись вирушила туди.

Про це йдеться на сторінці Медико-психологічна допомога ️ Волонтерська спільнота ️

— Для мене волонтерство — це прояв підтримки, співчуття та турботи. Це рушійна сила змін і боротьба за краще майбутнє. Волонтерство дарує неймовірні емоції, а в очах людей та їхніх теплих посмішках я бачу вогник вдячності, — поділилася своїми почуттями Дарія.

Про те, що Дар'я наша землячка дізналися з допису:

Відео дня

— Випускниця Дарія Дерев'янко пишаємось! — написала Вівсяницька гімназія 

Розповідаючи різноманітні історії зі своєї волонтерської діяльності, Дарія з особливим трепетом згадує:

«Однією з найпам'ятніших історій була та, що стосувалася літнього подружжя, яке ми зустріли на вокзалі. Вони евакуйовувалися з Маріуполя. Їхній син був захисником Азовсталі і потрапив у полон. Ми надали їм підтримку, допомогли зійти з потяга. Вони з великим захопленням розповідали про свого сина —  Героя. А мені дуже важко було стримувати сльози. Декілька тижнів потому пані зв'язалася зі мною і сказала: «Сина обміняли». Ця фраза змусила мене плакати від щастя»

До команди Дарія приєдналася 29 жовтня 2022 року і з того часу не покидає вокзал і продовжує допомагати людям

«Оскільки я завжди любила поезію, то моє волонтерство дуже відбивається в словах Ліни Костенко: «і якби на те моя воля, написала б я скрізь курсивами: — Так багато на світі горя, люди, будьте взаємно красивими!» Насправді, ця фраза містить глибоку істину, яку я переживаю кожен день, » — додала Дарія.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up