Чиновники запевнили, що дітей підвозять із Садового

Чиновники запевнили, що дітей підвозять із Садового

У редакцію газети “RIA-Козятин” звернулися мешканці села Садове. Вони повідомили, що школярів з їхнього села, які не хочуть вчитися в Махнівській школі, не підвозять до учбового закладу. У даному разі, це школа-інтеат-гімназія. Така ж сама ситуація була і на початку навчального року.

Начальник районного управління освіти Аліна Діденко прокоментувала газеті “RIA-Козятин” ситуацію.

— Є домовленість з Козятинською районною радою, що до кінця поточного року діти із села Садове будуть підвозитись до школи-інтернату. З наступного року ми повідомимо батьків учнів, що така співпраця буде припинена, у зв’язку з тим, що село Садове відноситься до Махнівської територіальної громади. Перевізник однієї територіальної громади не може перевозити дітей на навчання в іншу територіальну громаду. Якщо батьки хочуть, щоб їхні діти навчалися за межами своєї територіальної громади, вони повинні будуть подбати про доставку дітей до школи самі.

Директор школи-інтернат-гімназії Зіновій Москалевський каже, що на даному етапі діти підвозяться, вони в школі. Є домовленість з районним відділом освіти, з районною радою, про те, що діти будуть підвозитися й надалі. Ведеться робота з фінансування палива для транспорту.

Відео дня

— Село Садове дійсно відноситься до іншої територіальної громади, - каже пан Москалевський. — Та діти навчаються в нашій школі. Що буде в році наступному — до нього треба дожити, а зараз ми спільно з батьками робимо все можливе, щоб діти навчалися в тій школі, в якій хочуть навчатися. Стосовно автобуса третього маршруту, то для підвозу дітей, із зміною графіків курсування, ситуація погіршилась як в ранкові часи, так і після 14 години. Хто не мав змоги виїхати до 14-ої, тому доводиться чекати до 15.30.

Діти страждають, але до цього нікому немає діла.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up