Час сіяти на розсаду болгарський перець

Час сіяти на розсаду болгарський перець
  • Майже кожен, хто був на ринку чи заходив у супермаркет, звертав увагу на болгарський перець.
  • Цей мясистий, соковитий овоч вражає не тільки кількістю в ньому вітамінів, а й високою ціною. То чому б не спробувати садити його нам самим? Городники з досвідом мають купу своїх рецептів.
  • Ми спробуємо допомогти тим, хто хоче вперше виростити перець.

Болгарський перець є одним із найпопулярніших інгредієнтів у салатах. Крім того, з нього роблять і багато інших смачних страв. Якщо ви плануєте вирощувати перець самостійно, важливо правильно почати – вдало висіяти та виростити розсаду. Для цього варто обрати ще й вдалий день.

Згідно з посівним календарем найкращі дати для посіву насіння перцю у 2024 році у березні - 13-16, 18-19, 22-24.

Відео дня

Термін посіву перцю залежить від сорту рослини. Ранньостиглі перці дозрівають вже через 80 днів після посіву, а пізньостиглі — через 150 днів. Таким чином можна розрахувати час посіву. Про рекомендований час посіву для кожного сорту можна також прочитати на пакуванні насіння. Тож, щоб мати добрий урожай у липні-серпні, перець потрібно сіяти на розсаду у лютому-березні.

До речі, батьківщина болгарського перцю Південна Америка. Це культура, яка любить тепло, тож треба пам’ятати, що при +14 розсада припиняє свій ріст, а це означає, що висаджувати його у відкритий грунт бажано, коли земля прогрівається не менше 15 градусів. 

Одним із ключових моментів у вирощуванні перцю є пересадка, або пікіровка, тобто перенесення молодих рослин з однієї місткості в іншу. Перець як солодкий, так і гострий погано реагує на пікірування, оскільки навіть за найільш обережної пересадки пошкоджуються дрібні корінці. У результаті розсада уповільнює ріст і дуже часто на тривалий час, і це спричиняє запізніле дозрівання плодів. Тож найкраще насіння висаджувати в горщиках, щоб потім разом із землею і з самим горщиком, якщо він торф’яний, можна було висадити у відкритий грунт.

Ще перець не любить пересихання землі. При поливі треба пам’ятати, що при надмірній вологості грунту у перця можуть загнитися корінці. Тож у горщику має бути стік зайвої вологи. 

 









 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up