Безлад у поліції дістав

Безлад у поліції дістав

У родичів та постраждалих терпець увірвався, вони знову поскаржилися на бездіяльність правоохоронців в обласне управління

 

Група козятинчан, які вже не в силах терпіти свавілля деяких козятинських слідчих, дільничних та працівників прокуратури, вирішили діяти. Люди написали колективне звернення до начальника поліції Вінницької області Юрія Педоса. Як результат, перевіряти наших правоохоронців у середу приїхав його заступник Сергій Чуба.

 

У “райвідділі” зібралося більше десятка скаржників. На прийомі чиновник з області дві години вислуховував громадян.  А вони прийшли з наболілим.

Відео дня

 

По кілька років люди намагаються добитися справедливості. За їх твердженнями, від козятинської поліції отримують тільки байдужість, неувагу, а то й відверте нехтування їх громадянськими правами. Багато з них розповідають про безлад, який робився в місцевій поліції при колишньому керівництві. Коли прийшов новий начальник, всі сподівалися, що він наведе лад. Минуло майже півроку, але суттєвих змін у діяльності козятинської поліції не помітно.

 

Люди розповідали свої історії зі слізьми та відчаєм

 

Це вбивства, побої, крадіжки, погрози фізичною розправою. Хтось втратив матір, хтось сина, а комусь страшно жити, бо ті, хто погрожує їх життю, гуляють на свободі. Один з присутніх скаржників (мешканець міста) вже п’ять разів подавав заяву про нанесення членам його сім’ї тілесних ушкоджень. Але кожного разу працівники поліції не вбачали складу злочину. Громадяни скаржилися на бездіяльність слідчих. Зокрема, Прокопчука, Костюка, Фалдіна, Савченка, Брянського, Івасенка, Андрія Матвійчука.  Наголошували на те, що прокуратура за одне з поліцією, обурювалися діяльністю відомого на весь район дільничного Євгенія Трайдакало.

 

Серед людей була жінка, у якої рівно рік тому жорстоко вбили стареньку матір. Газета “RIA-Козятин” вже писала про цей страшний випадок, коли у приватному будинку пенсіонерку жорстоко побили, обікрали хату та залишили помирати. Дочка розповіла, що рідні впевнені: злочин скоїли сусіди-наркомани за наводкою іншого сусіда. Але в поліції до цієї версії не прислухалися. Один зі слідчих у цій справі, немов навмисно показував пані Галині фото її покаліченої матері. Жінка ледь сама не вмерла на місці від таких жорстких фотодемонстрацій. Невже це входить у методи розслідування?

 

Знову маємо обіцянки

 

Сергій Чуба уважно вислухав кожного, записав усі дані по їх справах та обіцяв у найближчий час провести перевірку діяльності слідчого відділу козятинської поліції.

 

— По кожному окремому факту проведеться службове розслідування, — підкреслив Сергій Чуба. — У законний термін кожному нададуть письмову відповідь. Можливо, в діяльності слідчих є деякі порушення, їх виявить перевірка. Не можу зараз судити, робили вони щось незаконне, чи ні. На суботу запланована зустріч з начальником карного розшуку, будуть заслухані звіти всіх співробітників по показниках роботи за 5 місяців поточного року. Взагалі, є позитивна динаміка — зараз Вінницька область на 5 місці по розкриванню злочинів, а була на 12. На сьогоднішній день безпека громадян у нас на першому місці.

 

Від редакції: Подібні обіцянки ми вже чули від колеги пана Чуби, який проводив прийом громадян відразу після призначення нового очільника козятинської поліції. На жаль, вони залишилися тільки обіцянками.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:35 У нашому районі у ДТП загинула 20-річна дівчина 11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up