Багатодітна сім’я на грані виживання

Багатодітна сім’я на грані виживання

У родині — дворічна дівчинка-інвалід, яку треба терміново оперувати, а гроші є тільки “дитячі”

Не ледарі, не п’янички

У селі Іванківці живе молода сім’я Юлія та Юрій Бараневичі з трьома маленькими дітьми. Найстаршому Тимуру три з половиною роки, Софійці — два і найменшому Авраму — п’ять місяців. Ця родина унікальна тим, що бідна. Це не ми так подумали чи сказали, це висновок сусідів. Адже, за звичкою чи закономірністю, коли в поле зору газети “RIA-Козятин” потрапляє родина, якій важко живеться, ми завжди спочатку ідемо до сусідів. Саме вони знають ситуацію краще, ніж хто інший.

Ми почули думку трьох сімейних пар, які знають Бараневичів. Усі мають однакову думку, що родина не ледача і не п’яниці. Скоріше, у них на все не вистачає часу і так складається їхня доля. Дітей вони доглядають у міру можливості. Який же то догляд, коли живуть в злиднях.

2-річна Софійка важко хворіє. Потрібно всього 20 тисяч гривень

Так сталось, що ні Юля, ні Юрій гроші не заробляють. Вони доглядають хвору на гідроцефалію  Софійку (водянка головного мозку). Юля часто від’їжджає з дому, в пошуках різних довідок та документів для хворої дитини, аби подавати їх в різні інстанції, з проханням виділити кошти на операцію доньки.

Відео дня

Ситуація може покращитись тільки в тому випадку, коли Софійку прооперують. На це потрібно 20 тисяч гривень. Сума не така вже й велика, тільки не для цієї сім’ї, яка живе практично в борг, взяти кошти. От і звертається мама Софійки до всіх, щоб допомогли їй зібрати гроші на операцію хворій дитині.

Усіх грошей не вистачає навіть хворій дитині

Тато сидить з дітьми. Він ходить на роботу, коли дружина вдома. Тільки така робота на якийсь проміжок часу — коли хто попросить з односельців. На жаль, такі заробітки цього сімейства трапляються рідко.

За словами Юлі, 3 тис. 800 грн чи рівно три тисячі, що отримує вона на дітей, не завжди вистачає навіть для Софійки. Крім ліків, їй потрібні ще й знеболювальні. З харчами перебиваються на одному молоці. Ще одна сусідка дає молоко в борг. Ми з нею поспілкувалися.

— Юля - людина порядна, — каже жінка. — На скільки б не набрала молока, завжди, коли отримує дитячі гроші, відразу розраховується. Та мені не так шкода батьків, як дітей.

Шукаємо лідера громади, який би організував збір допомоги

У розмові із сусідами редакція поцікавилася, чи селом пробували допомогти цій родині?

— Думка така була, — відповідають сусіди. — Та ніхто не хоче брати на себе організаційні питання.

Людей зрозуміти можна. Але, навіщо тоді влада на селі?

Виявляється, пані Юлія і діти прописані в місті. Тому і допомогу просила родина в міській раді. На жаль, нічого не отримали. У сільську раду батько, який прописаний в селі, не звертався. У Фейсбуці відкрити сторінку на збір допомоги не мають змоги, бо немає комп’ютера, інтернету, досвіду.

Звертаємося до всіх бажаючих, щоб допомогти родині волонтерством, відгукнутися. Потрібні активні люди, які організують збір грошей на операцію маленькій Софійці, яку ще можна врятувати. Адже втрачається дорогоцінний час і дівчинка переносить жахливі болі, істерично плаче.

Для всіх охочих переказати кошти на операцію, повідомляємо: номер рахунку 26007055323288 ЄДРПОУ 14360570, код банку 302689. Телефон мами і тата Софійки: 068-775-98-72, 096-588-49-21.

Щиросердечно дякуємо всім добрим, безкорисливим людям, які ніколи не стоять осторонь чужої біди.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Irina Kostyuk

    як можна з сімєю звязатись??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up