5 хвороб, які бояться кави

5 хвороб, які бояться кави

Деякі корисні властивості кави вражають.

5 хвороб, які бояться кави, як вогню.

№ 1: Цироз печінки. Звичайно, не варто розглядати каву, як панацею від цирозу печінки. Не варто сподіватися, що вона відверне алкогольне отруєння організму. Але вона може позитивно впливати на печінку і запобігти розвитку цієї жахливої хвороби. Якщо вірити CNN, «2 додаткові чашки кави в день можуть знизити ризик розвитку цирозу печінки на 44%». Так що, якщо ви переживаєте за свою печінку, чашка кави – це те, що доктор прописав!

№ 2: Діабет 2 типу. Діабет є серйозним захворюванням, яке слід лікувати за допомогою медичних фахівців. Тим не менш, кава може стати одним із способів запобігти цукровий діабет 2 типу. «Деякі дослідження показали, що ті, хто п’ють каву — особливо ті, хто п’є багато кави — мають більш низький ризик розвитку діабету, ніж інші люди», — пише WebMD. І хоча кажуть, що саме кофеїн є ключовим елементом у боротьбі з діабетом, дослідження показують, що це не кофеїн, а сама кава створює позитивний ефект.

Відео дня

№ 3: Серцеві захворювання. Ефект кофеїну на серце все ще вивчається, і коли мова йде про здоров’я серця, ви завжди повинні прислухатися до рекомендацій лікаря. Тим не менш, кава насправді може бути корисною у запобіганні від смертельної хвороби серця. В одному з досліджень говориться: “Регулярне вживання кави було прямо пропорційно пов’язане з ризиком … смерті від серцево-судинних захворювань”.

№ 4: Рак. Хоча дослідження все ще тривають, спеціалісти з вивчення раку заявляють: «Дослідження показали, що певні продукти, такі як кава, можуть допомогти в боротьбі з раком.» Очевидно, що каву не можна назвати «ліками«. Тим не менш, ті, хто регулярно п’є каву, можуть непомітно для себе запобігти розвитку раку.

 

№5: Хвороба Паркінсона і хвороба Альцгеймера. Крім підтримки нормальної активності мозку, кава також може бути корисною у попередженні хвороби Альцгеймера і боротьбі з симптомами хвороби Паркінсона. Нові дослідження показують, що три чашки кави в день можуть запобігти хворобі Альцгеймера у літніх людей, які відчувають погіршення пам’яті. Також у дослідженні зазначається, що щоденний заряд кофеїну може полегшити симптоми перебігу хвороби Паркінсона у хворих. Ці дослідження можуть дуже порадувати тих, у кого є ризик цих спадкових захворювань!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up